VREMEA SCHIMBĂ FOAIA! Din weekend, scad temperaturile

425
VREMEA SCHIMBĂ FOAIA! Din weekend, scad temperaturile - meteogerfrig-1575020996.jpg

Articole recomandate

Sâmbătă vremea se răcește semnificativ, devenind normală pentru această perioadă. La munte treptat vor predomina ninsorile, iar de duminică lucrurile devin și mai serioase, scrie realitatea.net


Vineri, valorile termice se vor menține mult mai ridicate decât mediile multianuale. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 16 grade.

În regiunile intracarpatice cerul va fi mai mult noros și pe arii relativ extinse va ploua. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar ploile pe suprafețe mai mici. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, îndeosebi pe creste, unde la rafală se vor atinge viteze în jurul a 70 km/h, iar la cote mai reduse și în restul teritoriului.

Sâmbătă vremea se va răci față de vineri devenind normală pentru această perioadă în jumătatea de nord a țării, unde vor fi înnorări și local precipitații slabe sub formă de ploaie. La munte treptat vor predomina ninsorile, dar vor fi trecătoare și slabe cantitativ.

În sudul și sud-estul teritoriului valorile termice se vor menține ușor mai ridicate decât mediile climatologice, cerul va fi temporar noros și pe arii restrânse va ploua. Vântul va avea temporar intensificări pe crestele montane, dar pe suprafețe mai mici și la cote mai reduse și în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade în regiunile nordice și 14 grade în Dobrogea și Muntenia. Izolat se va semnala ceață.

În Capitală, cerul va fi temporar noros, iar seara vor fi condiții ca trecător să plouă slab. Dimineața, …si temperatura maximă 11...12 grade.

Duminica procesul de răcire a vremii va continua și se va resimți în toate regiunile, astfel că valorile de temperatură se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice pentru începutul lunii decembrie, iar local, îndeosebi în nord și centru, sub mediile caracteristice datei.

Temperaturile maxime, pozitive în toată țara dar numai până la 8-9 grade în Oltenia. În Muntenia pe spații mici se vor semnala precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în zona montană. Izolat se va semnala ceață.

În Bucuresti, vremea se va răci semnificativ, astfel că valorile de temperatură se vor situa în jurul celor caracteristice pentru această perioadă a anului. Cerul va avea înnorări în special în prima parte a zilei, iar în orele dimineții vor fi posibile precipitații slabe, mai ales sub formă de ploaie sau burniță. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade.

România va fi traversată de un val de aer rece, ce ar aduce temperaturi maxime de îngheț, ninsori și ploi, iar reprezentanții ANM vorbesc despre un "vortex polar", scrie realitatea.net

Vortexul polar este un ciclon persistent și de mare anvergură situat la cei doi poli ai planetei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0096 secunde