Vrei un job în străinătate? Ce meserii se caută în țările Uniunii Europene

382
Vrei un job  în străinătate?  Ce meserii  se caută în țările Uniunii Europene - eures-1498060290.jpg

Articole de la același autor

Angajatorii din Spațiul Economic European oferă, săptămâna aceasta, prin intermediul rețelei Eures, în jur de 900 de locuri de muncă vacante.

În Malta, se caută șoferi de autobuz, iar Germania are nevoie, în continuare, de educatoare, asistente medicale, ospătari, bucătari, fizioterapeuți, betoniști, specialiști sisteme de canalizare, zidari, menajere etc.

Cehii le oferă, în schimb, celor aflați în căutarea unui loc de muncă, posturi de șofer autobuz, șlefuitori, pilitori, sudori, tehnicieni frigidere. Pentru cei care aleg Marea Britanie, aici se caută îngrijitori persoane la domiciliu, dar și îngrijitori copii. Apoi, în Danemarca, patronii sunt în deficit de distribuitori de ziare și colete, muncitori necalificați pentru cules de căpșune, mazăre și cartofi.

În Slovenia, este nevoie de muncitori în industria prelucrătoare, excavatoriști, ingineri proiectare dezvoltare turnuri de răcire, dar și specialiști IT.

De culegători de căpșune au nevoie și olandezii, în timp ce Irlanda caută oameni dispuși să lucreze în ferme de vaci de lapte. Cele mai sărace oferte de muncă sunt valabile în Belgia, Austria, Norvegia, Luxemburg, Slovacia, Spania, Letonia, Polonia și Suedia.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând site-ul eures.anofm.ro sau se pot prezenta la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, unde consilierul EURES îi poate îndruma. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5895 secunde