Vrei să-ți faci casă în Constanța? Unde sunt cele mai ieftine zone

4649
1
Vrei să-ți faci casă în Constanța? Unde sunt cele mai ieftine zone - fondvreisatifacicasa-1432914058.jpg

Articole de la același autor

După ce Institutul Național de Statistică a publicat un raport care arată că autorizațiile de construire pentru clădirile rezidențiale au crescut cu 3,1 procente în aprilie fața luna anterioară, întrebarea evidentă este "cum se prezintă situația la Constanța".

"Într-adevăr există un trend ascendent încă din 2012, dar nu cu o fluctuație extrem de mare în ultimele 6 luni. Cererea este constantă pe proiectele rezidențiale, fiind mai crescută pe proiectele care necesită construcții agricole și industriale. În partea de nord a județului lucrurile merg mai bine" a declarat Bălan Dinu, administratorul companiei de construcții civile și industriale din Constanța, SC Arproex SRL.

Recomandarea specialiștilor în domeniu ar fi aceea ca, în cazul în care aveți niște bani economisiți pentru cumpărarea unei case, să nu mai așteptați prea mult pentru că se observă o tendință de creștere a prețurilor. "Începând cu câțiva euro, 10-20, de exemplu, la câteva luni prețul pe metrul pătrat tot crește. Oricum, acestea diferă funcție de zonă. De exemplu, în zona Primo-Eliberării, prețurile sunt destul de scăzute, motivat și de faptul că încă nu s-a asfaltat și asta se vede în prețuri. Accesibile sunt cele din zona Tomis Plus, iar tendințe de creștere se văd pe bulevardele principale precum Tomis, Mamaia, în zona de coastă sau Faleză Nord", a mai adăugat Bălan Dinu.

Sudul orașului este zona periferică cu cele mai avantajoase prețuri așa că dacă doriți să achiziționați o casă, recomandarea ar fi să vă îndreptați atenția spre localități precum Lazu, Cumpăna, Techirghiol sau Tuzla. La polul opus, și la propriu și la figurat, este zona de nord a Constanței unde prețul este mai ridicat. Dacă vă doriți ceva mai scump, zonele Mamaia Sat, Mamaia Nord sau Hanul Piraților sunt cele către care ar trebui să vă îndreptați atenția.

Costul manoperei diferă

De la fundație la cheie, cu tot cu finisaje și materiale de calitate medie incluse în lucrare, o casă poate să scoată din portofel între 350 și 400 de euro/mp. Așa că, dacă vreți să vă apucați de construit, recomandat ar fi să apelați la ajutorul unor specialiști care să vă prezinte soluțiile adecvate necesităților.

Raportul INS mai arată că primul trimestru al acestui an este unul în care se înregistrează o creștere cu 1,9% a numărului de autorizații comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, zona de sud-est a țării fiind pe locul al doilea în acest clasament, imediat după regiunea de nord-vest a țării.

Comentează știrea

rodica
30 mai 2015
oferta

Oferta accesibilă de lucru. Ai timp liber și vrei să ciștigi bani? Compania Română ePublishers ce vizează piața cărților electronice angajează persoane dispuse să lucreze în fața calculatorului. Proiectul se doreste a fi lansat pe piata americana de carti electronice! NU este necesara nici un fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero sub forma a 12 lectii prin email. Cerințe: - cunostinte minime PC - conexiune la internet - seriozitate - răbdare - dorință să avansezi și sa înveti ceva nou Pentru mai multe informații la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.7264 secunde