Vreau să-ți spun povestea mea!

137

Articole de la același autor

18 copii cu dizabilități din localitatea Corbu au învățat să se exprime liber și să își facă cunoscute propriile trăiri, prezentându-le într-o poveste inedită. Tinerii au fost implicați într-un proiect intitulat "Vreau să-ți spun povestea mea", pus la cale de Biroul zonal Constanța al World Vision România, în parteneriat cu Asociația Civicul Voluntaris.

"Principalul nostru obiectiv a fost reabilitarea psihosocială a copiilor cu diagnostice de boli cronice și dizabilități care induc handicap, din segmentul de vârstă 7 - 17 ani, din comuna Corbu, județul Constanța, prin implicarea în activități dedicate, care le oferă posibilitatea de a exprima liber și de a face cunoscute propriile trăiri, prin transpunerea sub forma unei povești în care personajul principal, un animăluț ales și considerat ca fiind reprezentativ pentru propria persoană, va prelua încărcătura emoțională transformând-o în mesaj creativ exprimat prin piesa de teatru", explică Gabriela Carp, reprezentant World Vision.

Astfel, având în vedere varietatea diagnosticelor copiilor din grupul țintă, pe parcursul vizitei la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, s-a recurs la metoda interac-țiunii vizuale și auditive cu animale diferite, curiozitatea și interesul fiind astfel menținute la nivel maxim. Impactul vizionării unei diversități de animale a permis alegerea unuia, ca fiind preferat și considerat repre-zentativ al propriei persoane și desemnarea acestuia ca personaj al propriei povești.

Deși proiectul prevedea selectare a trei povești spre a fi transformate în piese de teatru, juriul, impresionat de sensibilitatea mesajelor transmise de copii, a decis acordarea a patru premii și realizarea unui singur scenariu, care să includă ideile exprimate în lucrările premiate. Selecția și transformarea în piesă de teatru a celor mai frumoasă compoziții scrise de copiii din grupul țintă, reprezentația pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret "Căluțul de mare din Constanța" au indus, pe lângă efectul stimulativ al concurenței, o puternică motivare emoțională acestor copii.

"Faptul că ei înșiși au posibilitatea de a avea un rol în propria poveste sau că cel puțin sunt spectatorii ei, premierea în cadru festiv, în fața publicului, ca recunoaștere a eforturilor lor, completează în mod fericit efectele benefice ale implementării acestui proiect", a explicat Andrei Șeitan, responsabilul de proiect. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3361 secunde