Voluntarii constănțeni strâng fonduri pentru ajutorarea copiilor bolnavi de malarie din Africa

890

Articole de la același autor

Un grup format din 20 de voluntari va strânge fonduri pentru ajutorarea copiilor de pe continentul african loviți de malarie. "Impresionați de suferința milioanelor de copii de pe continentul african, care mor zilnic în număr de cel puțin 2.000 din pricina malariei, voluntarii s-au hotărât să demareze, în paralel cu activitatea de informare, o campanie pentru combaterea bolii asociate sărăciei", a declarat Izabela Ștefan-Iorga, asistent relații publice și comunicare World Vision.
Până pe data de 7 aprilie, grupul de voluntari de la World Vision, Crucea Roșie, Centrul pentru Resurse Civice, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Asociația "Humanity" și AISEC va informa constănțenii despre problemele tinerilor din Africa bolnavi de malarie. Ei vor merge și prin școli, unde vor susține sesiuni de informare despre malarie și obiectivele mileniului.
Campania "O clasă, o plasă!", creație proprie a voluntarilor constănțeni, face parte din proiectul "Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului: viziunea Constanței!". "Titlul campaniei face referire la plasele de protecție împotriva țânțarilor, pentru a căror achiziție voluntarii și-au propus să strângă, până pe 7 aprilie, cât mai mulți bani", a adăugat Izabela-Ștefan Iorga.
Elevii și studenții vor avea posibilitatea să salveze un copil de la moarte, donând un leu pentru cumpărarea unei plase de protecție împotriva țânțarilor.
Acțiunea de strângere de fonduri se bucură și de suportul elevilor din clasele primare, care vor confecționa mărțișoare pe care le vor oferi acelora care donează o sumă oarecare pentru copiii bolnavi de malarie din Africa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.948 secunde