Vizitele la Spitalul Județean Constanța - sistate!

427
Vizitele la Spitalul Județean Constanța - sistate! - vizitespital-1583875465.jpg

Articole de la același autor

Evoluția noului coronavirus a pus pe jar unitățile sanitare din județul Constanța. Ca urmare, având în vedere situația epidemiologică înregistrată la nivel național, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a luat o serie de măsuri. 


În primul rând, s-a decis sistarea, până la data de 31 martie, a tuturor vizitelor aparținătorilor persoanelor internate. 
"Rugăm pacienții și aparținătorii să respecte regulile impuse. Mai mult, venim în sprijinul dumneavoastră cu personal care să preia pachetele cu lucruri necesare celor internați (obiecte de igienă personală, pijamale, etc., exclus alimentele), spre a le duce pacienților. 


Preluarea pachetelor se face zilnic, 7 zile din 7, între orele 11.00 - 12.00 și 16.00 - 17.00. Zona de întâlnire este pe hol, la intrarea în incinta spitalului. În același timp, le reamintim pacienților și vizitatorilor că  accesul în incinta Spitalului Județean se face doar pe la intrarea special amenajată pentru vizitatori, dinspre bulevardul Tomis (ușa rotativă), iar accesul la Unitatea Primiri Urgențe, Ambulatoriul de specialitate și Laboratorul Explorări Funcționale este posibil din strada Nicolae Iorga", au declarat reprezentanții SCJU. 


În același timp, pacienții au obligația să poarte echipament de spital și să nu părăsească unitatea în acest echipament. 
 
Mai mulți suspecți de infectare cu coronavirus, la Constanța 
25 cazuri de cetățeni infectați cu virusul Covid-19 sunt înregistrate, în prezent, în țara noastră. În cursul zilei de ieri, până la închiderea ediției, au fost confirmate opt cazuri noi de infectare cu Covid-19, toate în București. 


Cele 20 de persoane purtătoare ale virusului sunt internate în spitale de boli infecțioase din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova. De asemenea, se află în carantină instituționalizată 107 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat coronavirusul. Alte 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.  


În județul Constanța, nu a fost confirmat, deocamdată, niciun caz de infectare, însă, în cursul zilei de ieri, două femei au fost preluate cu izoleta de la domiciliu, una de 29 de ani, din Constanța, și alta de 50 de ani, din Mangalia, pentru a fi efectua testările necesare. 


Potrivit prefectului județului, George Niculescu, alte 274 de persoane sunt izolate la domiciliu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2604 secunde