Virgil Popescu: Prețul la gaze, în urma liberalizării, va fi mai mic decât prețul pe care populația îl plătește în momentul acesta

198
Virgil Popescu: Prețul la gaze, în urma liberalizării, va fi mai mic decât prețul pe care populația îl plătește în momentul acesta - 1-1593105464.jpg

Articole recomandate

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat joi că prețul gazelor plătit de populație va fi mai mic după liberalizare, informează Agerpres.


"Începând cu data de 1 iulie, prețul la gaze va fi format liber și cred că pentru prima dată nu mai putem vorbi de creșterea prețului la gaze, ci cu cât va scădea prețul la gaze. Eu sunt foarte optimist și o să vedeți că avem dreptate. Prețul la gaze, în urma liberalizării, va fi mai mic decât prețul pe care populația îl plătește în momentul acesta, un preț reglementat. Cert este că este nevoie de o informare amplă a populației, a consumatorilor casnici - ce trebuie să facă, cum pot să schimbe un furnizor foarte simplu, indiferent dacă au semnat sau nu un contract cu furnizorul din acest moment. (...) Sunt oferte mai bune pe piață decât ofertele celor doi mari furnizori, care dețin peste 90% din piață. Trebuie să mai știe consumatorii casnici că una este distribuția gazelor, deci cei care dețin conductele de distribuție a gazelor, și alta este furnizarea. (...) Tariful de distribuție a rămas reglementat peste tot în Europa, deci acolo nu poate fi umblat", a spus Popescu la începutul ședinței de guvern.


El a adăugat că poate spune că și clienții industriali vor avea acces la gaz ieftin după liberalizarea prețului.


"S-a înlocuit modalitatea de vânzare pe bursă a gazului de către producător cu o vânzare, tot pe bursă, într-un mod transparent și sub altă formă. Acolo pot participa inclusiv clienți industriali mari, să cumpere gaz direct de la producători, să evite furnizorii", a menționat el. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8467 secunde