Viorica Dăncilă, întrevedere cu premierul Spaniei. Au discutat despre atragerea investițiilor spaniole în România

158
Viorica Dăncilă, întrevedere cu premierul Spaniei. Au discutat despre atragerea investițiilor spaniole în România - pozadancila281526700-1550931232.jpg

Articole recomandate

Atragerea investițiilor spaniole în România pentru a participa la planul de modernizare a infrastructurii din țara noastră s-a numărat printre temele abordate de premierul Viorica Dăncilă și omologul său spaniol, Pedro Sanchez, în cursul unei întrevederi care a avut loc sâmbătă la Madrid în marja reuniunii Partidului Socialiștilor Europeni (PES).

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, cei doi oficiali și-au exprimat satisfacția pentru relația bilaterală excelentă, confirmată de Parteneriatul Strategic, precum și pentru dinamica deosebită a dialogului bilateral sectorial, în perspectiva intensificării dialogului politic la nivel guvernamental.

"O atenție deosebită a fost acordată diversificării relațiilor economice, schimburile comerciale româno-spaniole în 2018 atingând o valoare record. Prim-ministrul român a reafirmat interesul pentru atragerea investițiilor spaniole în România pentru a participa la planul de modernizare a infrastructurii din țara noastră, dar și pentru a se implica în sectoarele auto, alimentar, farmaceutic, agricol și IT&C", se arată în comunicatul citat.

Totodată, ambii demnitari au salutat concretizarea unora dintre cele mai importante proiecte de cooperare bilaterală convenite în timpul vizitei oficiale la Madrid a premierului român (5-6 septembrie 2018), respectiv organizarea unui Forum de Afaceri și Investiții România-Spania, precum și a unei misiuni economice românești la Madrid. Ambele evenimente sunt preconizate a avea loc la Madrid, la 13 martie 2019, și vor oferi ample oportunități de întâlniri directe între companiile românești și cele spaniole.

Premierul Viorica Dăncilă a mulțumit pentru sprijinul exemplar pe care autoritățile îl acordă comunității românești din Spania în procesul de integrare și a salutat strânsa cooperare bilaterală în domeniile afaceri interne și muncă, esențiale pentru funcționalitatea mobilității forței de muncă.

De asemenea, a fost evocată cooperarea în plan european, România și Spania având viziuni apropiate în dosare importante precum viitorul Uniunii Europene, Cadrul Financiar Multianual post-2020, politica de coeziune, piața internă, politica industrială, cooperarea în domeniul justiției și afacerilor interne, Politica Europeană de Vecinătate, extinderea UE, PESCO.

Activitatea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene în primele luni ale mandatului s-a aflat, de asemenea, printre temele abordate în cursul întrevederii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 23 Februarie 2019
Stire din Social : Cum va fi vremea în week-end, la Constanța
Pagina a fost generata in 1.2735 secunde