Vine primăvara. Bicicletele gratuite revin pe străzile Constanţei

Luni, 01 Martie 2021, 08:40
341
Începând de luni, bicicletele gratuite vor fi readuse în staţiile din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia. Aşadar, sistemul de bike sharing devine funcțional, de astăzi, 1 martie.

Cele 390 de bicicletele puse la dispoziție gratuit sunt plasate în puncte cheie ale orașului. „Funcționarea sistemului a fost întreruptă pe 1 decembrie 2020. În acest interval, s-a făcut o revizie generală a stațiilor și a bicicletelor și s-au remediat defecțiunile. Cardurile emise anii trecuți sunt valabile în continuare”, explică reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Orice persoană, turist sau localnic, cu vârsta de peste 14 ani poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărții de identitate, de la ghișeele de informații din cadrul agențiilor SPIT, un card de utilizator. Bicicleta poate fi utilizată timp de maxim două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice. Intervalul minim între utilizări este de 10 minute.

Pentru a putea folosi echipamentul, utilizatorii trebuie să respecte câteva condiții: trebuie să dețină un card CTBike, să se încadreze în intervalul orar 7.00 – 24.00, de luni până duminică, ultima închiriere se poate face până la ora 22.00, echipamentul va putea fi ridicat şi returnat de la orice staţie de biciclete în regim self-service, iar utilizatorul poate închiria simultan doar o bicicletă. Nu pot fi subînchiriate, folosite la curse de biciclete, pentru transportul de pasageri sau în situații de vânt puternic sau furtuni.

De asemenea, utilizatorii au la dispoziție numărul de telefon cu tarif normal 0371/787.778, disponibil şapte zile din şapte, între orele 7.00 şi 24.00, şi cu robot telefonic între orele 24.00 şi 7.00, unde pot semnala orice problemă. Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2772 secunde