Vine minivacanța de 1 Decembrie. Unde "evadăm" la relaxare și aer curat?

993

Articole de la același autor

Constănțenii numără deja zilele până la minivacanța de 1 Decembrie. Mulți și-au făcut planuri de evadare, care peste hotare, care la munte, unii dornici să vadă locuri noi, alții doar în căutare de relaxare și aer curat. Week-end-ul prelungit este un prilej numai bun de călătorie, așa că agențiile de turism și hotelierii s-au întrecut în oferte tentante, iar bugetele sunt pentru toate buzunarele.


Cei mai bucuroși sunt hotelierii de la munte, unde au crescut foarte mult rezervările în ultima perioadă. Pe Valea Prahovei, dacă luați în calcul să mergeți în stațiunile de acolo, se anunță aglomerație mare, căci aproape că nu se mai găsesc locuri de cazare. Cu puțin noroc, poate să mai fie ceva liber pe la pensiuni. 


"În general, clienții ne-au cerut zone mai liniștite, unde să nu fie aglomerație. De aceea, ne-am gândit la Băile Tușnad. Un pachet de trei nopți cu demipensiune pornește de la 765 de lei de persoană, la o cabană situată la 12 km de Tușnad, în mijlocul naturii. Pachetul include cazare, mic dejun cu bufet suedez, cină cu bufet suedez, vineri, pe 1 Decembrie, o masă festivă cu băuturile incluse, urmată de o petrecere cu DJ, și sâmbătă, 2 decembrie, o excursie off road în munți, cu prânzul la picnic sau la pachet, în funcție de condițiile meteo", ne-a explicat Elena Luiza Oprea, reprezentantul agenției de turism Dolphin Travel & Events din Constanța.


Trei zile în Delta Dunării


O destinație interesantă din țară este și Delta Dunării, unde prețurile sunt mult mai mici decât în perioada sezonului estival. Astfel, la Green Village Resort 4*, un sejur între 30 noiembrie și 3 decembrie costă 134 de euro de persoană. Pachetul include trei nopți de cazare cu mic dejun, prânz și cină, cu meniu fix pe 1 Decembrie, transfer de la Murighiol – Sfântu Gheorghe și înapoi și o excursie la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră.


Pentru iubitorii de călătorii în străinătate, ofertele sunt greu de refuzat. "Avem varianta unui city break la Istanbul, cu 170 de euro de persoană, tarif ce include transport cu avionul și patru nopți de cazare, dar și un week-end prelungit de relaxare în Cipru, cu 140 de euro de persoană, trei nopți de cazare la hotel de trei stele și bilet de avion", a mai spus reprezentantul Dolphin Travel.


Week-end prelungit, anul acesta


Potrivit legislației în vigoare, ziua de 30 noiembrie, în care se sărbătorește Sfântul Andrei, și 1 Decembrie - Ziua Națională a României sunt declarate sărbători legale. 


Având în vedere că 30 noiembrie pică joi și 1 Decembrie este vineri, vom avea parte de un week-end prelungit, joi, vineri, sâmbătă și duminică.


Dacă unii salariați sunt, totuși, nevoiți să se prezinte la muncă în zilele de sărbătoare legală, ei au dreptul la compensații din partea angajatorilor. Compensarea constă în timp liber corespunzător, adică, în următoarele 30 de zile, ei pot beneficia de ziua liberă pe care au ratat-o în sărbătoarea legală. De asemenea, angajatorii mai pot alege compensarea cu spor salarial. 


Angajatorii care nu asigură compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile sau care nu acordă sporul salarial riscă să primească amenzi de la 5.000 la 10.000 de lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4801 secunde