Vin ploile! Exerciţiu de simulare a inundaţiilor, în mai multe localităţi din judeţ

440
Vin ploile! Exerciţiu de simulare a inundaţiilor, în mai multe localităţi din judeţ - vinploileexercitiu-1633113001.jpg

Articole de la același autor

Autorităţile din judeţ se pregătesc pentru sezonul ploilor. Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a organizat, timp de două zile, pe raza judeţelor Constanţa şi Tulcea, un exercițiu de simulare a producerii inundațiilor cu scopul de a verifica modul de funcţionare a fluxului informaţional hidrometeorologic de avertizare și alarmare a populaţiei.

În judeţul Constanţa au fost incluse în exerciţiu localitățile Adamclisi, Hârșova și Seimeni. „Acţiunea a urmărit modul de desfășurare a fluxului informațional între instituții în timpul unor fenomene hidrometeorologice periculoase, constând în instituirea unui cod portocaliu de precipitaţii, cu cantităţi de până la 60 litri pe metru pătrat, în trei ore, pe raza localităților cuprinse în acest scenariu. La Constanța, Serviciul de Prognoză Bazinală, Hidrologie și Hidrogeologie din cadrul ABADL a monitorizat continuu situația pe cursurile de apă afectate Urluia și fluviul Dunărea. Nu a fost necesară punerea în aplicare a măsurilor operative în ceea ce privește linia de apărare de la Dunăre – digurile de apărare de la Hârșova – Ciobanu și Seimenii Mici, iar cursul de apă Urluia ce traversează localitatea Adamclisi nu a ridicat probleme”, explică reprezentanţii ABADL.

În cadrul acestui exercițiu organizat la nivelul bazinului hidrologic Dobrogea - Litoral de Sistemele de Gospodărire a Apelor Constanța și Tulcea din cadrul A.B.A.D.L, au fost implicate: Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Dobrogea” și „Delta”, Grupurile de Suport Tehnic din cadrul Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență Constanța și Tulcea și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență aferente primăriilor menționate.

„În urma evaluării, la sfârşitul exerciţiilor de simulare, nu s-au constatat deficiențe în asigurarea fluxului informațional și a procedurilor de lucru. În același timp pentru îmbunătăţirea activităţii de management a situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii s-a propus continuarea instruirii agenților de inundații pentru a pune în aplicare Planurile Locale de Apărare Împotriva Inundațiilor, completarea stocurilor de apărare și actualizarea permanentă a componenței Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din cadrul primăriilor”, mai susţin cei de la ABADL. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.7797 secunde