Vin dozele de vaccin hexavalent!

265
1
Vin dozele de vaccin hexavalent! - vaccin1-1490888812.jpg

Articole de la același autor

Mămicile au mare motiv de bucurie: după o lipsă de câteva luni de pe piață a vaccinului hexavalent, acesta va ajunge din nou în cabinetele medicale, iar copilașii vor putea fi imunizați. 


La acest moment, în întreaga țară va fi expediată o primă tranșă de 125.000 de doze de vaccin hexavalent din totalul celor 630.000 necesare, urmând ca acestea să ajungă în teritoriu până la data de 15 aprilie. 


Potrivit șefului Direcției de Sănătate Publică Județeană, dr. Constantin Dina, la Constanța vor fi imunizați 21.000 de copii. De precizat că vaccinul hexavalent se administrează copiilor la două luni, patru luni și un an, rapelul făcându-se apoi abia în clasa I. 


Medicii susțin că lipsa vaccinului hexavalent nu ar trebui să ridice totuși probleme, pentru că bolile pentru care se face imunizarea nu mai sunt la ora actuală prea des întâlnite - difteria, tetanosul, tusea convulsivă, hepatita B, poliomielita, boala determinată de Haemophilus influenzae, iar copiii sunt protejați în mediul familial și sunt șanse mici să vină în contact cu persoane bolnave.


Comentează știrea

rwewerwer
7 aprilie 2017
rwrwerwr

rwrwerwrwer

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3508 secunde