VIDEO / Pacienții constănțeni infectați cu Covid-19 ar putea fi tratați în Germania

Vineri, 03 Aprilie 2020
1519
Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a anunțat că a început mai multe demersuri pentru ca pacienți infectați cu Covid-19 să fie trimiși pentru tratament în spitale din Germania. Măsura ar fi necesară atunci când unitățile sanitare din județ vor fi deja suprasolicitate.

"Nu cred că este nevoie să așteptăm ca să se umple spitalele noastre și după aceea să ne gândim la alte măsuri. M-am adresat Germaniei și nu numai, dar în special Germaniei, pentru că în toate clasamentele Germania stă cel mai bine, are cel mai mare număr de medici la mia de locuitori și, simultan, cel mai mare număr de personal medical la mia de locuitori. Noi ne aflăm într-un moment în care trebuie să ne gândim la scenariul cel mai rău. Eu nu am făcut aceste adrese ca și cum noi suntem deja la capacitate maximă, suntem sufocați și căutăm disperați soluții. Lucrurile trebuie gândite din timp și planificate", a precizat Decebal Făgădău.

Transportul pacienților ar urma să se facă cu avioane specializate. "Am trimis câte o scrisoare în zonele din Germania unde avem deschise canale de comunicare. Am intrat în contact cu primăria din Dusseldorf, cu domnul primar Thomas Geisel, printr-un cetățean german, domnul Udo Stern, un excelent ambasador al Constanței. Am trimis o scrisoare și către Ministerul Apărării din Germania deoarece știu că utilizează niște aeronave specializate pentru partea aceasta medicală. Am ținut cont de faptul că noi avem în apropiere Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu și cea mai mare Bază NATO din România. Nimic nu este mai prețios decât viața și noi trebuie să ne luptăm pentru viața fiecărui constănțean", a subliniat primarul Constanței.

Pagina a fost generata in 0.4411 secunde