Video VIDEO / Mii de zone de tone de alge, adunate de pe plajele românești, în ultimele zile

300
VIDEO / Mii de zone de tone de alge, adunate de pe plajele românești, în ultimele zile - alge-1594888076.jpg

Articole de la același autor

Numai în prima jumătate a lunii iulie, echipele de muncitori ale Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL), cu ajutorul utilajelor și a mijloacelor de transport din dotare, au evacuat de pe plajele litoralului românesc o cantitate de aproximativ 3.000 tone de alge.


Urmare a monitorizării plajelor litoralului Mării Negre, aflate în administrarea ABADL, în perioada 29 iunie – 15 iulie, linia țărmului și apa mării  în zona de îmbăiere) au prezentat următoarele aspecte:
- în prima parte a intervalului pe plajele aferente stațiunilor Năvodari – Mamaia – Constanța nu au fost semnalate fenomene de înflorire algală importante. În zona Eforie Sud - Costinești au fost prezente alge pe mal și în apa, în special în zona Eforie Sud – Capul Turcului și Costinești.
- în zona de sud a litoralului fenomenul de înflorire s-a manifestat aproape în toate stațiunile (Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia și Vama Veche).
Începând cu data de 8 iulie, fenomenul de înflorire algală s-a amplificat, cantități mari de alge fiind prezente în apa și la linia țărmului în special în stațiunea Mamaia și în zona de sud a litoralului.


Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a desfășurat activități zilnice, pe timpul nopții de igienizare a zonelor necontractate și a liniei țărmului cu echipe de muncitori, utilaje și mijloace de transport, fiind evacuata cantitatea de aproximativ de 3.000 tone de alge.


"Ieri am terminat ziua de muncă aproape de miezul nopții în Mangalia, unde țărmul mării a fost înecat sub mii de tone de alge. În nici o oră, s-au încărcat peste 36 de tone și pentru oamenii noștri de la ABADL, cărora le mulțumesc din suflet, era abia începutul serii. Din păcate, pe Vama Veche, în mai puțin de jumătate de oră, două utilaje s-au defectat. Mediul marin, extrem de sărat, nu face bine deloc componentelor mașinilor. Sperăm ca azi să fie pregătite să reintre pe Vamă și să își facă treaba. Și deși oamenii noștri au muncit până dimineață, în speranța că valurile și curenții vor purta algele din apă în larg, situația este în continuare «verde»", a declarant Bogdan Bola, directorul ABADL.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3751 secunde