VIDEO. Incredibil ce mizerii a găsit OPC-ul la cârciumarul din Satu de Vacanță, care și-a spart un pahar în cap

Vineri, 09 Iunie 2017
5014
În cursul zilei de ieri, mai multe echipe de comisari au efectuat acțiuni de control la unități de alimentație publică din stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță.
Potrivit reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, de la începutul controlului efectuat la terasa "La Steaguri" din Satul de Vacanță, reprezentantul localului a început să amenințe, așa încât echipa de comisari a fost nevoită să solicite prezența unui echipaj al Poliției. Același patron, pe numele său Costel Bacula, a amenințat că se taie, lucrurile au degenerat și, ulterior, acesta și-a spart un pahar în cap, fiind necesară prezența Serviciului Județean de Ambulanță.
"În urma verificărilor efectuate în blocul alimentar al unității de alimentație publică, au fost găsite 8,75 kg de cotlet de porc și carne porc expirate de aproximativ două luni de zile, respectiv o lună de zile și aproape un kg de brânză feta, expirată din 22 aprilie 2017. De asemenea, s-au mai identificat 187,65 kg de materii prime și preparate culinare cu neconformități majore ce urmau să se utilizeze în prestarea de servicii și în circuitul de servire al consumatorilor. Astfel, am găsit saramură de scrumbie preparată și congelată, brânză telemea congelată, carne de diferite specii congelată, la care nu s-au putut porțiunile anatomice, fără elemente de identificare și caracterizare din care să se poată stabili încadrarea în data durabilității minimale, fiind un produs cu potențial periculos", a explică Horia Constantinescu, președintele CJPC Constanța.
"Este deja prea mult ceea ce s-a întâmplat în cadrul controlului la operatorul economic din Satul de Vacanță. Acesta a recurs la trivialități și, încercând să impresioneze, și-a provocat tăieturi la nivelul frunții. A proliferat amenințări și acuze la adresa colegilor și a sfârșit prin a ordona angajaților lui să închidă ușile și să blocheze ieșirile, într-un gest clar de intimidare. Ceea ce s-a întâmplat nu trebuie să treacă firesc pe lângă noi, ci trebuie să atragă atenția că mâine un organ de control al Statului poate fi reținut, sechestrat, poate chiar înjunghiat sau omorât doar pentru că își face datoria… în anul 2017?", este de părere Paul Anghel, directorul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, prezent la rândul său la verificările de ieri.


Toate loturile de produse au fost confiscate și distruse și, ca urmare a deficiențelor constatate, s-a dispus închiderea temporară a unității. De asemenea, administratorul societății a fost invitat la sediul CJPC, astăzi, pentru întocmirea documentului de control. Acesta riscă o amendă de minimum 5.000 de lei.
Pagina a fost generata in 0.451 secunde