Viața lui Constantin Basarab, dezbătută la Școala Brâncovenească

156
Viața lui Constantin Basarab, dezbătută la Școala Brâncovenească - scoalabrancoveneasca-1568830283.jpg

Articole de la același autor

Școala Brâncovenească din Constanța găzduiește, astăzi, 19 septembrie, începând cu ora 12.00, "Viața în vremea lui Constantin Basarab Brâncoveanu din documente de arhivă", un eveniment extrem de important. În cadrul acestuia va avea loc o lansare de carte, vor putea fi admirate ornamente și miniaturi din documentele brâncovenești. În plus, publicul va asista la o prezentare de monografie a lui Constantin Basarab Brâncoveanu, dar și un film documentar.


"Plecând de la preocuparea constantă a Asociației culturale "Dar Developement" privind mai buna cunoaștere a tot ceea ce a însemnat Epoca Brâncovenească răspundem cu bucurie invitației Fundației Sfinții Martiri Brâncoveni din Constanța printr-o prezentare a proiectelor noastre culturale și editoriale. După cei cinci ani de când ne-am apropiat de acest subiect, dorim să vă dezvăluim o mică parte din felul în care se trăia în vremea lui Brâncoveanu pornind de la documentele de arhivă care au stat la baza proiectelor noastre", au declarat organizatorii.


Prezentarea va fi susținută de către președintele asociației, Alexandra Brutaru, iar lucrarea "Ornamente și miniaturi în documente brâncovenești" va face deliciul publicului. La rândul său, editorul Cristian Brutaru va prezenta proiectul monografiei "Constantin Basarab Brâncoveanu - Portret domnesc și retrospectiva unei epoci".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4196 secunde