Vești proaste pentru constănțeni! 2016 vine cu impozite locale mai mari

6030
18
Vești proaste pentru constănțeni!  2016 vine cu impozite locale mai mari - fotofondimpozite-1446994675.jpg

Articole de la același autor

Este binecunoscut deja că locuitorii municipiului Constanța plătesc unele dintre cele mai mari impozite din țară, dar și cele mai multe taxe. Cu toate acestea, se pare că bugetul autorităților locale nu este suficient și este nevoie de o nouă majorare a impozitelor. Ultima creștere a impozitelor a fost făcută în anul 2014, impozitele crescând atunci cu aproximativ 16 la sută.

Reprezentanții Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, împreună cu reprezentanții Primăriei Constanța, au finalizat elaborarea proiectului de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2016. Documentul poate fi consultat la sediul Primăriei Constanța, situat pe bulevardul Tomis nr. 51, pe site-ul acesteia, dar și la sediile SPIT din municipiu.

"În temeiul prevederilor legale, până la data de 20 noiembrie 2015, se pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice. Propunerile, sugestiile sau opiniile vor fi transmise în scris, prin poștă, la sediul SPIT, prin fax, la numărul 0241/488.571 sau prin e-mail, la adresa [email protected]", explică directorul executiv al SPIT Constanța, Virginia Uzun.

Majorări la impozitele pe clădiri

Potrivit proiectului publicat de SPIT, crește valoarea impozabilă pe metru pătrat de suprafață construită desfășurată la clădiri și alte construcții. Astfel, în zona A, valoarea impozabilă pentru clădirile cu cadre din beton armat sau cu pereți exteriori din cărămidă arsă sau orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic și/sau chimic, cu instalație termică, de apă, de canalizare și de încălzire, se modifică, de la 1.122 de lei, cât a fost în anul 2015, la 1.200 de lei, în 2016. Pentru clădirile din beton care nu au utilități, valoarea va fi de la 665 la 720 de lei. Pentru clădirile cu pereți exteriori din lemn, piatră nenaturală, din cărămidă nearsă, din vălătuci sau orice ale materiale nesupuse unui tratament termic și/sau chimic, prevăzute cu instalații, valoarea impozabilă crește de la 304 lei la 360 de lei, iar pentru cele fără instalații, de la 190 la 240 de lei.

În zonele B, C și D, pentru clădirile cu cadre din beton armat sau cărămidă arsă, cu instalații, valoarea impozabilă se majorează de la 935 de lei la 1.000 de lei, iar pentru cele fără instalații, se majorează de la 555 de lei la 600 de lei. Pentru clădirile cu pereți exteriori din lemn sau piatră nenaturală, dar prevăzute cu utilități, valoarea impozabilă va ajunge, în 2016, la 300 de lei, de la 254 de lei, și 200 de lei de la 159 de lei, în 2014, dar fără utilități.

Principiul de calcul al impozitului pe clă-diri este publicat tot pe site-ul SPIT.

Valoarea impozabilă pe metru pătrat trebuie înmulțită cu suprafața construită desfășurată, obținută din înmulțirea suprafeței utile cu coeficientul de transformare. Astfel, aflăm valoarea de impunere, pe care apoi va trebui să o î-mulțim cu coeficienții de corecție rang-zonă și de reducere an construcție și

cu 0,1 la sută.

Crește și impozitul pe teren

SPIT propune și majorarea impozitului pe teren, pentru anul 2016, însă numai pentru cele situate în zonele B, C și D. Astfel, potrivit proiectului, valoarea impozabilă, în zona A, va fi în continuare 10.316 lei pe hectar, ca și anul acesta. În zona B, valoarea impozabilă pentru 2016 va fi de 6.499 de lei pe hectar, în zona C - 4.477 de lei pe hectar și, în zona D, 2.113 lei, pe hectar.

Taxa de habitat rămâne la fel… de mare

Taxa de salubrizare, acea faimoasă și mult contestată taxă de habitat rămâne, însă, la același nivel. Astfel, cuantumul taxei este stabilit în funcție de venitul lunar net pe membru de familie. Pentru un venit de 0 până la 310 lei pe membru de familie, se va plăti o taxă de 3 lei de persoană, pe lună. Pentru venituri cuprinse între 310,1 și 540 de lei pe membru de familie, taxa este de 4 lei de persoană pe lună. Pentru venituri cuprinse între 540,1 și 900 de lei, taxa ajunge la 5 lei de persoană pe lună, în timp ce familiile unde veniturile sunt cuprinse între 900,1 și 1.800 de lei pe lună vor plăti o taxă de salubrizare de 8 lei de persoană pe lună. Cel mai mare cuantum este pentru familiile care înregistrează venituri de peste 1.800 de lei pe lună pe membru de familie, unde taxa este de 10 lei de persoană pe lună. 

Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
ath
9 noiembrie 2015
Portofelul meu,pusculita Pesedeului

La alegerile din 2012,Mazare a promis ca nu va majora IMPOZITELE locale.Primarul s-a tinut de cuvant:a majorat TAXELE locale(de trei ori).A procedat corect,pentru ca taxa nu este impozit.Păi,una e sa maresti taxele si alta e sa maresti impozitele.Analfabetilor,prostilor.....! (glumesc).Glumesc pentru ca primarul lu' peste asa ne vede el,analfabeti,prosti si uituci.In anul 2014,Mazare a mjorat impozitele cu 16%. Fals,nu a fost o MAJORARE,a fost doar o ACTUALIZARE cu rata inflatiei.Ati uitat ? Am demonstrat ca primarul s-a tinut de cuvant.Ai inteles draga Cuget Liber ? Primarul inimilor noastre a procedat corect.Actualizarea nu e majorare.Nici majorarea nu e actualizare.Corect ? Te-am pus la punct,draga Cuget Liber.Analfabetilor,prostilor.....! (glumesc) In anul 2015 ,o lege pesedista sprijinita si de pedelisti,spune ca primarul are dreptul sa majoreze taxele si impozitele locale de cate ori vrea el si cat vrea el.Sa nu exageram,Fagadau a bagat doar doua degetele in portofelul meu.Impozitele se majoreaza doar cu 7 %.Eu ma bucur ca nu se vor majora taxele locale.Ca doar impozitul nu e taxa. La alegerile din 2016,Fagadau va promite ca nu se vor majora impozitele locale pentru anul 2017.Bag mana in foc ca Fagadaul inimilor noastre se va tine de cuvant:va majora taxele locale .Taxa nu este impozit si nici impozitul nu e taxa.Analfabetilor ! Corect ? Bine ca s-au marit pensiile la parlamentari. Mai romanilor,voi nu v-ati saturat de panaramele astea de politruci ?

Victoria
9 noiembrie 2015
Oportunitate unica

E real, trebuie doar sa vezi! Acum e timpul sa vezi oferta noastra, pentru ca aici chiar ai ocazia de a castiga bani intr-o colaborare convenabila, in confortul casei tale, fara stres, fara griji, fara sefi, fara program fix. Totul e pregatit si functioneaza! Solicita acum detalii la adresa de email: [email protected]

petrica
9 noiembrie 2015
banii!!!!

le trebuiesc bani pentru campanie,pentru casele talibanilor din piata chiliei,ca doar acolo stau ei cu vile impozante

un cetatean
9 noiembrie 2015
mesaj

Cred ca ar trebui sa faceti publice salariile functionarilor din serviciul de impozite si taxe, astfel incat sa vada toti cetatenii de ce trebuie sa platesca impozite asa de mari! Sunteti functionari , dar nu ca cei cu salarii de mizerie! Din bun simt ar trebui sa solicitati scaderea taxelor si impozitelor!

eu
9 noiembrie 2015
taxe

in bucuresti taxa de habitat este de 5 lei /apartament/luna.La CTA este de 10lei /luna de persoana. In ce tara traim?

Fagadau elevul lui Mazare
9 noiembrie 2015
Doar un exemplu

Obligatii la SPIT: Apartament 3 camere/4 persoane/fara auto=400 lei in anul 2011(Guvernul Boc). Idem in anul 2013=750 lei(Guvernul Ponta/Mazare).Sa vedem cat voi plati in anul 2016.In plus SPIT-ul ma si ameninta cu executarea silita daca nu platesc la timp.Ponta s-a tinut de cuvant,a majorat pensiile si salariile(Sictir Ponta !).Nu am masina dar sunt catalogat drept posesor de "gipan",dupa regulile lui Mazare/Fagadau.Decebal,fiul lui Mazare nici nu are imaginatie.Cel putin,Mazare ne mintea cu talent.O dedicatie pentru politicieni: Sictir PSD ! Huoo...consilieri PNL,UNPR ! Zilele voastre sunt numarate.

m
9 noiembrie 2015
mm

Pentru asta nu merita iesit in strada?De ce mai stati?Inghititi tot ce va baga primaria pe gat.Dar daca pot de ce nu?

gina
9 noiembrie 2015
asa ceva?

In strada..sa la dam in cap:huo!o sa ne ia si pielea de pe noi..dupa ce ca abia supravietuim de la salariu la salariu..Constanta,nu e Monaco sa avem cea mai scumpa gigacalorie,m cub de apa,impozit,trasport...Afara cu ei!

cristina
9 noiembrie 2015
PROIECT

Persoana cu o minte închisă la orice subiect, rareori reușește. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea "De la idee la bani". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

impozitus
9 noiembrie 2015
incompetenta

Cand ai o administratie locala care lucreaza impotriva cetatenilor , la ce vreti sa va asteptati? Pe o parte dati cu o mana , apoi luati cu doua, nu conteaza statutul social , in concluzie, managementul prost duce la ridicarea costurilor. Apropos, cum de a fost posibil micsorarea pretului la gigacalorie ?

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3728 secunde