Veste importantă pentru părinți! Ce se întâmplă cu creșele din Constanța

412
Veste importantă pentru părinți!  Ce se întâmplă cu creșele din Constanța - fotofondcrese3-1592839376.jpg

Articole de la același autor

Părinții din Constanța care lucrează și au copii mici pe care nu au cu cine să îi lase primesc o mână de ajutor din partea autorităților locale. Începând de luni, vor fi redeschise creșele din municipiu, e drept, în condiții speciale și cu mai puține locuri.

Creșele aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța vor fi redeschise de săptămâna viitoare. "Siguranța copiilor noștri este o prioritate pentru noi, de aceea am luat toate măsurile de protecție necesare: materiale de igienă și dezinfectanți, lămpi bactericide, spații dedicate pentru respectarea distanțării sociale și a efectuării triajului epidemiologic. Părinții care vor să își aducă micuții la creșă trebuie să completeze declarația pe proprie răspundere și să o trimită unității frecventate de copil", explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Diana Sobaru.

Potrivit acesteia, toți părinții copiilor care frecventau creșele de stat au fost contactați de reprezentanții unităților și au primit formularele necesare. Aceștia vor trebui să mai depună, la dosar, adeverințe de la locurile de muncă, din care să reiasă că au contracte de muncă active, nu suspendate, iar, la revenirea în creșă, dacă cererea a fost aprobată, părinții vor prezenta avizul epidemiologic de intrare în colectivitate, eliberat de către medicul de familie.

"Numărul de locuri din creșe a fost redus aproape la jumătate, pentru respectarea unui spațiu de 4,5 metri pătrați pentru fiecare copil. De altfel, toate creșele din Constanța vor funcționa cu respectarea ordinului Ministerului Sănătății. Înainte de redeschiderea lor, se vor efectua analize de laborator pentru verificarea calității apei potabile. Apa de la robinet, va fi lăsată să curgă o perioadă mai lungă de timp, pentru a se asigura înlocuirea apei stagnante în conducte cu apă potabilă sigură, tratată, de la rețeaua de distribuție sau din sursă proprie. În plus, sistemele de apă caldă vor fi readuse la temperatura de funcționare", mai precizează reprezentantul Primăriei Constanța.

Fără jucării de acasă

La sosirea la creșă, ușile de la intrare vor fi menținute deschise, pentru a limita contactul cu mânerele. Copiii vor intra pe rând, pentru a se respecta distanțarea fizică. De altfel, cei mici vor fi primiți individual de către o persoană desemnată din cadrul personalului creșei, iar părinții nu vor avea acces în interiorul unității. Zilnic, va fi făcut triajul epidemiologic, iar copiii care vor fi depistați cu temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius nu vor fi primiți în creșă, ci vor fi lăsați în grija părinților, cu recomandarea unui consult medical de specialitate.

"Copiii vor fi ajutați și învățați să se spele pe mâini cu apă și săpun timp de 20 de secunde. Se va face curățenie generală și dezinfecția tuturor încăperilor, mobilierului și jucăriilor. Sălile vor fi aerisite la fiecare 20 de minute. Acestea au fost amenajate astfel încât să permită reducerea numărului de copii în cameră, iar distanța dintre ei să fie maximizată", mai spune Diana Sobaru. Distanțarea fizică va fi asigurată în toate încăperile, inclusiv în dormitoare și sălile de mese.

Înainte de a pleca de la creșă, temperatura copilului va fi măsurată de către părinți. "Atenție, transferul de obiecte sau echipamente între casă și unitate trebuie limitat la ceea ce este strict necesar, cum ar fi hainele de schimb și încălțămintea suplimentară, iar copiii nu trebuie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare", mai adaugă reprezentantul Primăriei Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6408 secunde