X
X
Mai multe ştiri online:

Veste excelentă pentru românii cu copii! Ce plan are Guvernul, de anul viitor

Ştire online publicată Vineri, 06 Decembrie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Guvernul promite că Educația va avea parte de mai mulți bani, de anul viitor, prin accesarea de fonduri europene și prin implicarea Ministerului Dezvoltării în îmbunătățirea condițiilor pentru elevi. În plus, autoritățile vorbesc despre vouchere pentru părinți, care vor fi utilizate în scopul orelor de după școală.

Se anunță primele măsuri pentru combaterea analfabetismului funcțional, după ce rezultatele testelor PISA au demostrat starea jalnică în care se găsește învățământul românesc.

Anul viitor, părinții ar putea primi pentru copii vouchere pentru after-school printr-un proiect cu finanțare europeană. Voucherul va fi acordat părintelui prin consiliul de administrație al școlii la care învață copilul sau prin inspectoratele școlare. Momentan valoarea tichetului nu este încă stabilită.


"Avem intenția și voința să generalizăm after-school-ul în toate școlile din România pentru toți elevii, și nu doar în școli și în spațiul privat pentru că el funcționează pe bază de voucher educațional într-o finanțare cumulată fonduri europene cu buget de stat. Noi ne propunem din următorul an educațional", a declarat Raluca Turcan, vicepremier.

Taxa pentru afterschool la privat variază în prezent de la un oraș la altul, dar unele rapoarte arată că ar fi o medie de 1000 de lei pe lună.

Și fostul Executiv condus de Viorica Dăncilă a vrut să introducă vouchere în valoare de 250 de lei, dar pentru a-și putea cumpăra rechizite. Din păcate, fostul Guvern s-a răzgândit, pentru că părinții i-ar fi spus premierului că au posibilitățile financiare pentru a cumpăra rechizite copiilor.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 17123 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2803 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Cultură-Educație
Luni, 21 septembrie Foto : Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul 2453 vizite, 0 comentarii Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.26 secunde