Vârstnicii persecutați politic beneficiază de o mulțime de drepturi

145
Vârstnicii persecutați politic beneficiază de o mulțime de drepturi - persecutati2-1612715247.jpg

Articole de la același autor

Persoanele persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și cele deportate au mai multe drepturi acordate de către stat. În primul rând, toți acești vârstnici beneficiază de o indemnizație lunară acordată în funcție de perioada de persecuție din motive politice (ani, luni, zile sau, după caz, sumă fixă). Apoi, ei primesc o indemnizație în sumă fixă stabilită prin lege, pentru urmași (soțul /soția), dar, în același timp beneficiază de alte facilități. Dintre acestea, amintim scutirea de la plata impozitelor și a taxelor locale, transportul gratuit cu mijloacele de transport în comun, 12 călătorii gratuite, anual, pe calea ferată română, cu clasa I, pe toate categoriile de trenuri de persoane, cu mijloace de transport auto sau cu mijloace de transport fluviale, după caz, la alegere, folosirea acestora fiind posibilă și de către însoțitori.

De asemenea, tichetele de călătorie gratuite pot fi ridicate și utilizate și de către soțul/soția sau de către alte persoane mandatate de titulari să le reprezinte interesele, pe bază de împuternicire cu dată certă.

Totodată, vârstnicii pot intra, anual, în posesia unui bilet de tratament într-o stațiune balneoclimaterică. În plus, ei sunt scutiți de plata taxelor de abonament pentru radio și televizor și au prioritate la instalarea unui post telefonic. De asemenea, ei beneficiază de asistență medicală și medicamente, în mod gratuit.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5738 secunde