Varianta sud-africană și cea britanică a coronavirusului continuă să se extindă

Miercuri, 20 Ianuarie 2021
202
Varianta de coronavirus depistată în Marea Britanie a început să se răspândească în întreaga lume şi era prezentă săptămâna trecută în 60 de ţări şi teritorii, cu zece mai mult decât la data de 12 ianuarie, a declarat, astăzi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP, citată de Agerpres.
Varianta sud-africană, care, la fel ca cea britanică, este mult mai contagioasă, se răspândeşte mai lent şi este prezentă în 23 de ţări şi teritorii, cu trei mai mult decât la data de 12 ianuarie, a precizat OMS în analiza sa epidemiologică săptămânală.
OMS a afirmat, de asemenea, că monitorizează răspândirea altor două variante care au apărut în Brazilia, una dintre acestea, P1, fiind detectată în Japonia la patru persoane sosite din ţara din America de Sud.
"În prezent, există puţine informaţii disponibile pentru a se putea şti dacă transmisibilitatea sau severitatea sunt modificate de aceste noi variante", a notat agenţia ONU, subliniind însă că unele dintre caracteristicile genetice similare necesită studii mai aprofundate.
Varianta britanică raportată OMS la jumătatea lunii decembrie este considerată cu 50-70% mai contagioasă decât coronavirusul iniţial şi este prezentă în cele şase zone geografice ale OMS, în timp ce varianta sud-africană este prezentă doar în patru dintre acestea, a subliniat OMS fără preciza în care dintre ele.


Pagina a fost generata in 0.2009 secunde