Valeriu Gheorghiță: Nu avem în România cazuri de tromboză cauzată de vaccinul de la AstraZeneca

305
Valeriu Gheorghiță: Nu avem în România cazuri de tromboză cauzată de vaccinul de la AstraZeneca - valeriugheorgita-1617949124.jpg

Articole recomandate

Aproape 400.000 de români s-au vaccinat până acum cu vaccinul anti-Covid produs de firma AstraZeneca, iar niciunul dintre aceștia nu a suferit până acum tromboze, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, într-o intervenție telefonică la Jurnalul de Seară de la Digi24. Gheorghiță le recomandă celor care au fost imunizați cu prima doză de AstraZeneca să facă și rapelul dacă nu au suferit un eveniment trombotic sau șoc anafilactic.


„Noi nu avem reacții, evenimente trombotice raportate. Nu avem în România cazuri de tromboză cauzată de vaccinul de la AstraZeneca. (...) Noi trebuie, de asemenea, să luăm în calcul nu doar datele din România, ci datele de la nivel european, care sunt mult mai reprezentative. Vorbim de peste 34 de milioane de persoane vaccinate în Marea Britanie și Europa și au fost raportate și analizate în detaliu circa 222 de cazuri de asemenea evenimente trombotice. Cred că este important, de asemenea, să înțelegem că frecvența evenimentelor trombotice nu este, în general, mai crescută decât ce se regăsește în populația generală nevaccinată, dar, într-adevăr, strict pe aceste localizări particulare – tromboze de sinus venos cerebral, tromboze de circulație venoasă abdominală – există acest semnal că avem o frecvență ușor mai crescută față de ceea ce se regăsește în populația generală și oamenii, de fapt, trebuie să fie informați de acele semne de alarmă”, a explicat medicul.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6657 secunde