VALENTINE'S DAY: De la ritualuri păgâne la scrisori de dragoste și cereri în căsătorie

165
VALENTINE'S DAY: De la ritualuri păgâne la scrisori de dragoste și cereri în căsătorie - bigstockromanticdate-1423896189.jpg
Valentine's Day, sărbătoarea occidentală a iubirii împrumutată și de români, reprezintă o ocazie cu care îndrăgostiții își fac cadouri și petrec clipe romantice, însă povestea acestei zile a iubirii datează din vremuri îndepărate, căpătând importanță odată cu trecerea timpului, scrie Mediafax.


Prima atestare a zilei de 14 februarie a fost în anul 498, când trei sfinți au fost numiți de papa Gelasius I, data celebrării acestora fiind această zi.

Însă sărbătoarea rămâne asociată cu numele Sfântului Valentin din Roma, care a fost trimis la închisoare pentru că oficia în secret căsătorii pentru soldații cărora le era interzis acest lucru. În timp ce se afla în închisoare, el ar fi vindecat-o pe fiica gardianului său, Asterius. Se pare că, înainte de execuție, i-ar fi trimis acesteia o scrisoare pe care a semnat-o cu "al tău Valentin", în semn de bun rămas.


În mitologia romană, Cupidon, fiul lui Venus, este zeul dragostei, iar imaginea sa este asociată cu Ziua Îndrăgostiților. La naștere, Jupiter a vrut să scape de Cupidon, dar mama sa, Venus, l-a ascuns în pădure, unde acesta a învățat să folosească arcul pe animale, înainte de a-l folosi pentru a lega destinul oamenilor.

La origine, sărbătoarea care celebrează iubirea cuplurilor a fost de fapt cea a celibatarilor. Această zi reprezenta o ocazie pentru fetele tinere de a se ascunde pe aleile întunecate ale satului lor, în speranța de a fi găsite de bărbații singuri. Pasul următor era să se căsătorească, completeaz Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Februarie 2015
Stire din Cultură-Educație : "Anti Valentine's Day", la Doors
Vineri, 14 Februarie 2014
Stire din Life and Style : CÂȘTIGĂTOR Concurs CINĂ ROMANTICĂ!
Pagina a fost generata in 0.4898 secunde