Valabilitatea cardurilor de sănătate care expiră la 1 iulie va fi prelungită. Iată cu cât

231
Valabilitatea cardurilor de sănătate care expiră la 1 iulie va fi prelungită. Iată cu cât - 1-1592579515.jpg

Articole recomandate

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adela Cojan, a anunțat vineri că valabilitatea cardurilor de sănătate care expiră la 1 iulie va fi prelungită cu șapte ani pentru 4,2 milioane de români, potrivit Digi24.


Cojan a menționat că de la 1 iulie, pentru a avea o evidență a pacienților care beneficiază de servicii paraclinice, de imagistică medicală și de laborator, se va reintroduce în spitale utilizarea și validarea serviciilor cu cardul național de sănătate.


"Reintroducem, începând cu data de 1 iulie, tocmai pentru a avea o evidență clară a cazurilor ce se internează, a cazurilor care beneficiază de servicii medicale la domiciliu și a cazurilor care beneficiază de servicii paraclinice, de imagistică medicală și de laborator, deci, acolo unde există interacțiune între medic și pacient și trebuie obligatoriu să fie pacientul în fața medicului, vom reintroduce utilizarea și validarea serviciilor cu cardul național de sănătate. Despre care pot să vă spun o veste bună: am obținut finanțare pentru prelungirea valabilității acestuia (...) pentru 4.200.000 de persoane din țara noastră. Începând cu data de 1 iulie urmau să expire aceste carduri. Or, prelungirea valabilității acestora s-a obținut pentru încă 7 ani", a afirmat Cojan.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0938 secunde