VAL de CĂLDURĂ pe litoral. Disconfort termic ridicat până duminică, 1 august

411
VAL de CĂLDURĂ pe litoral. Disconfort termic ridicat până duminică, 1 august - vremeacanicula6-1627631033.jpg

Articole de la același autor

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri dimineaţă, 30 iulie, o nouă avertizare de temperaturi deosebit de ridicate în aproape întreaga ţară, inclusiv în zona Dobrogei şi pe litoral.

Până duminică, 1 august, judeţul Constanţa va fi sub cod galben de caniculă. Valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime la scara întregii țări se vor situa, în general, între 32 și 38 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

De asemenea, va fi cod portocaliu în zonele de sud. Pe parcursul zilelor de vineri, sâmbătă și duminică (30, 31 iulie și 1 august), în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Municipiul București și în sudul județului Caraș-Severin, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 37 şi 40 de grade.

Valul de căldură va persista și în prima parte a săptămânii viitoare în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5283 secunde