Vaccinul împotriva cancerului de col uterin, administrat şi băieţilor

373
Vaccinul împotriva cancerului de col uterin, administrat şi băieţilor - vacinarebaieti-1622139295.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat că programul de vaccinare anti-HPV în ţara noastră va fi extins şi la băieţi. Potrivit acesteia, va fi demarată realizarea unei platforme digitale de vaccinare, pornind de la experienţa vaccinării împotriva COVID-19, platformă care să uşureze înregistrarea în programul de vaccinare.

Ministrul Sănătăţii a răspuns astfel unor solicitări adresate de „Mame pentru Mame“ încă din luna februarie în direcţia extinderii indicaţiilor de vaccinare atât ca vârstă, pentru fete, cât şi prin includerea băieţilor în program şi uşurarea procedurii de înscriere în program, prin digitalizare. „Încă de anul acesta, vor fi achiziţionate până la 90.000 de noi doze de vaccin HPV”, a precizat ministrul Ioana Mihăilă.

Reamintim că, în prezent, în ţara noastră, vaccinarea anti-HPV este recomandată fetiţelor din grupa de vârstă 11 – 14 ani. Vaccinul elimină riscul dezvoltării infecţiei cu virusul HPV – Human Papiloma Virus, responsabil de apariţia cancerelor anogenitale. Aceste afecţiuni debutează lent şi de cele mai multe ori fără simptome. HPV poate afecta atât femeile, cât şi bărbaţii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5123 secunde