Editorial

Vaccinul care ne separă. Cum a construit statul român o imensă rețea de vaccinare paralelă

1808
Vaccinul care ne separă. Cum a construit statul român o imensă rețea de vaccinare paralelă - vaccin4-1615490506.jpg

Articole de la același autor

El e Vlăduț și colegii spun că ar fi bleguț. Colegii de joacă de la cealaltă scară, bineînțeles... Peltic și puțin stângaci, lui Vlăduț îi place să-și bage nasul în treaba altora și să le strice distracția și jocurile de oameni mari. Din acelea cu spioni, agenți secreți, colonei și generali...

Dintr-o singură mișcare, Vlăduț a lăsat ditamai sistemul cu izmenele în vine și a arătat românilor ce toată lumea bănuia, dar nimeni nu știa cert: că cetățeanul de rând este de mâna a doua în fața autorităților statului.

Așa s-a aflat că în România exista o rețea paralelă de vaccinare, de patru ori mai mare decât cea oficială și folosită pentru vaccinarea cetățenilor de rând. Statistic, potrivit informațiilor furnizate de Vlăduț, doar în București, 60% din vaccinări s-au făcut în afara centrelor oficiale aflate pe platforma națională. Adică printr-o rețea secretă de centre, accesibilă doar personalului și familiilor acestora din instituțiile de siguranță națională și ordine publică: servicii secrete, MApN, MAI, magistratură.

De aici și reacția disperată a premierului Cîțu și a colonelului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, care au fost puși în fața a luni întregi de minciună prin omisiune. În România a existat o campanie paralelă de vaccinare, ținută la secret față de români, care, atenție!!!, a folosit o treime din întreaga cantitate de vaccinuri pe care țara le-a avut la dispoziție până acum.

Într-o țară în care există pensii speciale, bugetari de lux, funcționari privilegiați, de ce să nu existe și o vaccinare specială? Să fie închis așa cum se cuvine cercul batjocurii la adresa românilor...

Nu contestă nimeni că o bună parte a beneficiarilor acestui sistem paralel de vaccinare sunt îndreptățiți să fie imunizați, dar de ce să o faceți cu atât dispreț și aroganță față de cetățeanul de rând? De ce instituțiile statului au mințit luni întregi și au ascuns faptul că, în realitate, la un centru de vaccinare oficial există încă patru centre pentru cei privilegiați?

Jurnalistul Cătălin Striblea spunea că, în momentul de față, statul român a construit două drumuri pentru români: unul cu o singură bandă pentru cetățenii de rând, aglomerat și plin de gropi, și o autostradă pentru o mână de privilegiați, învățați că în drumul lor nu trebuie să se amestece cu proștii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0128 secunde