Vaccinul antigripal ar putea fi administrat și în farmacii. Președintele CNAS pregătește un act normativ

206
Vaccinul antigripal ar putea fi administrat și în farmacii. Președintele CNAS pregătește un act normativ - 1-1594391785.jpg

Articole de la același autor

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, a declarat vineri că se pregătește un act normativ care să prevadă ca vaccinul antigripal să poată fi administrat și în farmacii, potrivit Digi24.


"Suntem în demersuri foarte avansate în momentul de față pentru a implementa un proiect inclusiv pentru posibilitatea vaccinării pacienților, în special vaccinul antigripal, în farmacii. Ieri la nivelul Guvernului a avut loc o discuție în care în fază avansată se află un demers legislativ prin care dorim ca acest vaccin antigripal care trebuie început din toamnă să poată fi implementat și la nivelul farmaciilor. (...) 


Proiectul de act normativ pe care îl pregătim noi se referă numai la vaccinul antigripal, care se va sincroniza cu eventualul vaccin care va fi implementat ca anti-COVID dacă acesta va apărea anul acesta, dacă nu ca și măsură de prevenție vaccinul antigripal să se poată efectua în farmacii, dar deocamdată, pentru că nu există încă o rectificare bugetară, să poată fi făcut la cerere și contra cost. Bineînțeles, cu respectarea criteriilor de calitate a efectuării acestui act terapeutic într-o incintă de farmacie, bineînțeles cu autorizarea corespunzătoare a spațiilor respective și cu pregătirea și formarea personalului farmaceutic în sensul efectuării acestui vaccin antigripal în sediul farmaciei", a afirmat Cojan.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.788 secunde