Vacanțe la preț redus pentru pensionarii constănțeni

562
Vacanțe la preț redus pentru pensionarii constănțeni - biletetratament-1447696072.jpg

Articole de la același autor

Pensionarii care nu au plecat încă în vacanță la tratament anul acesta mai au o șansă în această lună. Casa Jude-țeană de Pensii mai are la dispoziție 150 de bilete de tratament cu plecare din 1 decembrie. Aceasta este ultima serie pe anul în curs. Pentru anul 2016 nu s-a stabilit încă dacă se vor mai acorda bilete pentru plecări la stațiune.

"Mai avem disponibile 150 de bilete din cele 185 care ne-au fost alocate în ultima serie de anul acesta. Plecarea este marți, pe 1 decembrie. Ridicarea biletelor se face numai de către titularii acestora, cu actul de identitate în original, până la data de 23 noiembrie, între orele 8,30 și 13,30. În cazuri speciale, ridicarea biletelor se va face de către o altă persoană, cu procură notarială", a declarat Cristina Samoilă, directorul executiv al Casei Județene de Pensii Constanța.

Cele 150 de locuri sunt distribuite în 12 stațiuni din întreaga țară. Este vorba despre 1 Mai, Amara, Căciulata, Călimă-nești, Covasna, Geoagiu, Govora, Felix, Olănești, Sărata Monteoru, Slănic Prahova și Vatra Dornei. Cazarea se face la unități de două sau trei stele, în funcție de solicitarea beneficiarului. Prețul maxim pentru un bilet de tratament balnear este de 1.550 de lei pentru unitățile de cazare de două stele și 1.604 lei pentru unitățile clasificate la trei sau patru stele.

Începând cu anul 2013, contribuția pentru un bilet de tratament este de 50 la sută din pensia brută. În cazul pensionarilor care lucrează, este necesar a se prezenta și adeverința cu venitul brut pe luna anterioară plecării la stațiune, iar plata va fi de 50 la sută din venitul cumulat (pensia brută + salariul brut).

Nu se știe ce va fi la anul

Cei care au ratat șansa anul acesta este posibil să nu mai poată merge nici la anul. Deocamdată nu se știe dacă Guvernul va mai aloca bilete subvențio-nate pentru 2014.

Potrivit reprezentanților Casei Națio-nale de Pensii Publice, "stabilirea seriilor pentru bilete de tratament este dependentă de adoptarea Legii bugetului asigurărilor de stat și de încheierea contrac-telor cu alți operatori economici de profil". Așadar, deocamdată, totul stagnează.

Ce acte vă trebuie

Persoanele interesate de ultima serie de bilete din 2015 se pot prezenta la sediul Casei Județene de Pensii Constanța, la parter, la ghișeul 1. Ele trebuie să prezinte o cerere tip, o trimitere de la medicul de familie, o copie după actul de identitate și talon de pensie pe luna octombrie sau noiembrie 2015, în original.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4702 secunde