Vacanța cu cortul la Vadu și Corbu, încheiată cu amenzi usturătoare

586

Articole de la același autor

Tot mai mulți constănțeni și turiști au luat drumul spre plajele sălbatice de la Vadu și Corbu, în această vară. Echipați cu corturi și toate cele necesare pentru a fugi, pentru câteva zile, de agitația civilizației, cei aflați în căutarea unui colțișor de liniște ignoră că, de fapt, în zonele respective este un singur camping autorizat. Iar cei care pun corturile în afara zonei delimitate riscă amenzi usturătoare.

Plajele sălbatice de la Vadu, Corbu și Midia sunt la mare căutare în această vară. Pe de o parte pentru că numeroși turiști și constănțeni preferă liniștea unei zone neinvadate de operatori economici, pe de altă parte pentru că mulți cred că pe plajele respective sunt mai puțini oameni și, astfel, vor putea să respecte distanțarea socială impusă în contextul pandemiei de coronavirus.

Rezultatul este că plajele și împrejurimile se aglomerează, la sfârșit de săptămână, cu mașini și corturi. Dar, după cum atrag atenția reprezentanții Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, mulți ajung să parcheze sau să campeze pe habitatele naturale.

"În perimetrul rezervației este interzisă instalarea corturilor, cu excepția locurilor de campare autorizate de ARBDD, amenajate și dotate corespunzător cerințelor igienico-sanitare. În zona Vadu Corbu nu există un camping autorizat în perimetrul rezervației. Prin urmare, camparea pe plajă sau în zona habitatelor naturale costiere este interzisă! Singurul camping în zona Corbu se află la limita rezervației, în intravilanul localității Corbu, foarte aproape de plajă.

Măsura interzicerii campării în perimetrul rezervației, în afara locurilor special amenajate, este adoptată atât în scopul prevenirii accidentelor, îmbolnăvirilor și altor riscuri ce pot surveni în cazul campării în zone lipsite de facilități igienico-sanitare, cât și pentru prevenirea efectelor negative asupra speciilor și habitatelor naturale, generate de comportamentul turiștilor", au transmis reprezentanții Administrației Deltei Dunării.

Amenzi mari pentru cei care încalcă legea

Cei depistați că încalcă legea riscă amenzi usturătoare, între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoane fizice și 25.000 - 50.000 de lei, pentru persoane juridice. De asemenea, pe plaje este interzis să se intre cu autoturismele.

"În zona Corbu, parcarea autovehiculelor este permisă în locurile delimitate, stabilite de Consiliul Local din zonă în colaborare cu ARBDD, iar la Vadu sunt amenajate parcări lângă cele două cherhanale din zonă", au mai atras atenția reprezentanții administrației. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5053 secunde