Vă simțiți rău? Care este programul spitalelor de sfintele sărbători pascale

1890
Vă simțiți rău? Care este programul spitalelor de sfintele sărbători pascale - programspitale-1619726202.jpg

Articole de la același autor

De sărbători, unităţile sanitare de pe raza judeţului Constanţa vor lucra în permanenţă. Singurele cabinete care vor fi închise sunt cele din cadrul ambulatoriilor, care se vor redeschide marţi, 4 mai.

De exemplu, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța aduce la cunoștința publicului că activitatea medicală din cadrul unității va decurge normal în timpul vacanței prilejuite de sărbători.

Având în vedere că policlinicile vor fi închise în această perioadă, la fel și cabinetele medicilor de familie și, în plus, se așteaptă un număr mare de turiști pe litoral, conducerea SCJU a luat toate măsurile astfel încât atât Unitatea Primiri Urgențe, cât și secțiile SCJU să dispună de toate cele necesare și să poată prelua toți pacienții care vor avea nevoie de îngrijiri medicale.

Singura activitate afectată este cea a Ambulatoriului de specialitate. Pacienții care vor să meargă la consultație în Policlinică, trebuie să știe că aceasta va fi închisă atât vineri, 30 aprilie, cât și luni, 3 mai. În cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe, pacienții vor fi preluaţi non-stop, investigați si, după caz, spitalizați. Preluarea pacienților in UPU se face conform reglementarilor în vigoare. Astfel, se efectuează triajul epidemiologic pentru toţi pacienții care se prezintă în UPU, indiferent de mijloacele cu care sunt aduşi (SAJ, SMURD sau mijloace proprii). În acelaşi timp, secţia exterioară a SCJU, de la Agigea va asigura asistența medicală pacienţilor testaţi pozitiv cu SARS-COV-2.



De asemenea, vor acorda asistenţa medicală în regim permanent, punctul UPU, de la Băneasa, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, Spitalul Municipal Medgidia, Spitalul Municipal Mangalia, Spitalul Orăşenesc Cernavodă, Spitalul Orăşenesc Hârşova şi Spitalul de Pneumoftiziologie Constanţa.


Serviciul de Ambulanță al Județului Constanța va avea program normal de lucru, cu mențiunea că, în această perioadă, va asigura eliberarea de certificate constatatoare de deces. Ca şi până acum, solicitările populației pentru testarea SARS-CoV-2 vor fi preluate prin apel la numărul 112.


De asemenea, cele trei centre de permanență din județul Constanța vor asigura în perioada 30 aprilie- 3 mai asistența medicală în program non-stop, cu linie de gardă. Este vorba despre Centrul de Permanenţă Cogealac, Centrul de Permanenţă Năvodari şi Centrul de Permanenţă Cumpăna, cu toate zonele arondate. În plus, Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța va asigura continuitatea programului de lucru, pentru efectuarea anchetelor epidemiologice (persoane confirmate pozitiv SARS-CoV-2 și contacții direcți). Populaţia are la dispoziție următoarele numere de telefon: 0800.800.139 (Tel Verde) pentru informatii generale legate de COVID-19; 0720.900.050; 0728.111.987 pentru contacți direcți cu o persoană confirmată pozitiv; 0728.111.958 pentru derogări, informații pentru persoane venite din zona galbenă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.07 secunde