UPDATE. Papa Francisc, vizită istorică în România. Suveranul s-a îmbarcat în avionul care îl va aduce în țara noastră

159
UPDATE. Papa Francisc, vizită istorică în România. Suveranul s-a îmbarcat în avionul care îl va aduce în țara noastră - 646x404-1559284483.jpg

Articole recomandate

Update: Papa Francisc s-a îmbarcat în avionul care îl va aduce în România. Suveranul Pontif a salutat echipajul avionului.


***


Papa Francisc începe vineri, la București, vizita de trei zile în România. Sub motto-ul "Să mergem împreună!", Sanctitatea Sa va vizita și Iașiul, Blajul, precum și sanctuarul marian de la Șumuleu-Ciuc. În Capitală și în țară au fost luate măsuri speciale de securitate, mii de oameni fiind așteptați să îl întâmpine pe Sfântul Părinte, iar prima zi a călătoriei apostolice se va încheia în Piața Ateneului, unde vor avea loc mai multe momente artistice.


Vizita în țara noastră a Suveranului Pontif va avea patru etape: București, Șumuleu Ciuc, Iași și Blaj. Papa Francisc va pleca spre Roma, duminică, după ora 17.00, de pe Aeroportul internațional din Sibiu.


Reprezentanții Companiei Aeroporturi București au avertizat că la Aeroportul Internațional "Henri Coandă" București vor fi aplicate măsuri speciale de securitate, astfel că este posibil ca vineri și sâmbătă să se producă aglomerări pe fluxurile auto către aeroport, în zona terminalelor și pe fluxul de ieșire din aeroport.


În București, primăria a dispus ca parcarea sau staționarea automobilelor a fost interzisă în zona Palatului Cotroceni, Piața Revoluției, Catedralele Naținală și Sfântul Iosif. PMB a recomandat suspendarea cursurilor, astfel că unitățile de învățământ publice și private sunt închise.


Suveranul Pontif se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis, cu premierul Viorica Dăncilă, cu ambasadori, cu reprezentanți ai societății civile, cu Patriarhul Daniel, cu membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.


Cele mai importante activități de masă la care va participa Papa Francisc la București vor avea loc la ora 17.00, la Catedrala Mântuirii Neamului, unde, împreună cu Patriarhul Daniel, va spune rugăciunea "Tatăl nostru", apoi va saluta mulțimea, și la ora 18.00, la Catedrala Sf. Iosif, unde va prezida Sfânta Liturghie, apoi va porni spre Piața Victoriei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4397 secunde