UPDATE. A început ședința de Consiliu Local. Iată ce proiecte aprobă aleșii

340

Articole de la același autor

Consilierii locali din Constanța s-au reunit în cadrul ședintei ordinare a lunii octombrie. Pe ordinea de zi, sunt 44 de proiecte de hotărâre și două pe ordinea suplimentară. 


UPDATE - Proiectele de la 1 la 24 au trecut de votul aleșilor. Proiectul nr 25 a fost retras. 


UPDATE - Au trecut și proiectele de la 26 la 32.


UPDATE - În schimb, a picat la vot proiectul 32 ce viza vânzarea prin licitație publică a terenului situat în municipiul Constanța, Sat Vacanță, zona Luna Park, în supfafata de 76 mp.


UPDATE -  Proiectul 33 a fost retras de pe ordinea de zi. 


UPDATE - Au trecut și proiectele de la 34 la 36.


UPDATE - Proiectul 37 a mai fost și pe ordinea de zi în ședința anterioară, dar a picat la vot.


UPDATE - Primăria vrea să cumpere prin negociere directă imobilul teren și construcție situat în Constanța, B-dul I.C. Brătianu nr. 16 unde funcționează actualmente Creșa "Licurici". În imobilul respectiv își desfășoară activitate didactică 100 de copii. Imobilul (în suprafață de 1.162 mp și curte de 170 mp) este închiriat de administrația locală de la o persoană fizică.


"În aceste momente, proprietarul clădii trăiește o dramă familială și nu se mai poate descurca doar din chirie. Dorește să vândă clădirea. Ne-a făcut o ofertă extrem de favorabilă, ceva la 700 de euro/mp. Este mai convenabil să cumpărăm decât să construim o creșă nouă", spunea luna trecuta primarul Decebal Făgădău.


Cu toate acestea, consilierii PNL și PMP au votat împotrivă luna trecută. Edilul Decebal Făgădău propune, din nou, cumpărarea acestui teren.


UPDATE - Proiectul a picat, deoarece PNL și PMP s-au abtinut.


UPDATE - În rest,  proiectele de la 38 la 42 au trecut.


UPDATE - Aproximativ 20 de persoane interesate de primul proiect (Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic Zonal eloborat în termenul sentinței civile nr. 63/2016 rămasă definitivă, inițiator Mihai Valentin Florin) introdus pe ordinea de zi sunt prezente in sală. Oamenii se opun aprobării acestui proiect. A luat cuvântul inițiatorul Mihai Valentin Florin, care este proprietarul terenului.


El solicită consilierilor să aprobe proiectul conform sentinței civile nr. 63/2016 rămasa definitivă. Mihai Valentin Florin spune că este al 5-lea proprietar al terenului.


Rând pe rând, au luat cuvântul locatarii care solicită ca proiectul să nu fie aprobat deoarece ei nu sunt de acord ca pe fostul spațiu verde al blocurilor din zonă să se ridice vreun fel de construcție privată.




UPDATE - Proiectul trebuie să fie supus la vot, dar se întârzie din cauza haosului creat. Edilul le-a spus să înceteze cu gălăgia, altfel îi evacuează din sală.


UPDATE - La rândul lui, proprietarul a spus că îi pare rău ca s-a ajuns la o asemenea situație, cu atât mai mult cu cât cei nemulțumiti ar fi putut să fie prezenți la instanță, ceea ce nu au făcut.


"Nu țin partea nimănui. Domnul are o hotărâre judecătorească. Eu nu am supus la vot când trebuia acest proiect și am fost amendat. Datoria mea este să îl introduc pe ordinea de zi. Mai departe, cum votează consilierii nu mai este treaba mea", a spus primarul Făgădău.


UPDATE - S-a trecut la vot. Consilierii PNL, PMP și independentul Andrei Popescu s-au abținut la vot.

UPDATE - Cei de la PSD au votat pentru.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6265 secunde