Universitățile din străinătate "se bat" pe elevii români. "Sunt serioși, activi și învață foarte bine!"

395
Universitățile din străinătate

Articole de la același autor

Vrăjiți de mirajul traiului în străinătate, mânați de dorința de a lucra pentru companii renumite sau pur și simplu pentru că nu găsesc aici facultatea potrivită, sute de tineri constănțeni sunt hotărâți să plece la studii peste hotare. Oferta este bogată și există un loc pentru fiecare, dacă iau notă bună la bac și certificat de limba engleză. 


Însoțiți de părinți, curioși și dornici să nu rateze nimic, sute de elevi au vizitat, ieri, târgul de universități organizat de IntegralEdu, la Constanța, pentru a afla ce șanse au să facă facultatea în altă țară. Zeci de instituții de învățământ superior, dar și licee din Europa, din America, chiar și din Canada recrutează elevii români pentru că sunt serioși și deștepți și le oferă alternativa la sistemul universitar românesc: campusuri moderne, cursuri aplicate și stagii de practică plătite, la companii partenere. 


Cele mai căutate sunt, în continuare, universitățile din Marea Britanie, dar destul de tentante sunt ofertele și din Olanda, Spania, Elveția și chiar America și Canada. 


"Marea Britanie este în top ca destinație de studiu și avem vești bune cu privire la împrumutul guvernamental acordat pentru instituțiile de învățământ superior de aici. Împrumutul va fi acordat și celor care vor începe facultatea în toamna anului 2020 și avem garanția că vor beneficia de acest împrumut pe toată durata anilor de studiu. Iar universitățile sunt atât de diverse, încât există un loc pentru fiecare. Condițiile minime de admitere sunt o notă decentă la bac și un nivel ridicat la limbă engleză", a declarat, pentru "Cuget Liber", Larisa Pospai, reprezentantul IntegralEdu Constanța, consultant educațional care oferă sprijin elevilor care doresc să aplice la o facultate în străinătate. 


Business în Anglia, nu în România 
Ne-am întâlnit la târg cu Răzvan, care, însoțit de mama sa, căuta o facultate de business unde să meargă anul următor, după ce va susține bacalaureatul. 


"Nu suntem încă foarte deciși, explorăm opțiunile și oportunitățile. Ne-am dori ceva pe business, management. Principala opțiune este Anglia, dar nu excludem nici Elveția. Posibil și Olanda. El are câteva idei de afaceri și vrea să se pregătească serios pentru a putea porni pe această cale. Dacă vrei să înveți ceva serios în business, te duci în altă țară, nu în România, unde afacerile se fac altfel, știm noi cum", ne-a spus mama lui Răzvan. 


Dominic Spowart, reprezentantul Liverpool Hope University, ne-a spus că este în căutarea de studenți implicați, interesați, care să participe activ la cursuri. 


"Studenții români apreciază calitatea educației pe care sistemul britanic o oferă și sunt mai dispuși să lucreze serios, sunt activi și învață foarte bine", ne-a mărturisit Dominic. 


"Pregătim studenții pentru joburi care nu există… încă!" 
Universitățile din Olanda câștigă și ele teren în ultimii ani. Costurile de școlarizare sunt mult mai mici decât în Marea Britanie, iar sistemul de învățământ este foarte mult axat pe științele aplicate. 


"Noi spunem că pregătim studenții pentru joburi care nu există încă. Aceasta este provocarea noastră, să îi pregătim foarte bine pentru viitorul care va fi, cum va fi. Sistemul olandez oferă foarte multă practică. Până la urmă, când ai un job, nu te învață nimeni pe un power point presentation cum să îți faci jobul. În plus, ți se dă foarte multă libertate și primești foarte multă încredere. Și asta se întâmplă deja din facultate. Chiar ți se dau chestii de făcut, de care ești responsabil. Totul este foarte practic, nu se învață foarte mult din cărți, ci foarte mult aplicat", ne-a dezvăluit Cristina de Borst Cristescu, profesor de business la Universitatea Fontys din Olanda. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5772 secunde