Universitatea Maritimă și-a ales rectorul. Cine va ocupa funcția în următorii patru ani

1282
Universitatea Maritimă și-a ales rectorul. Cine va ocupa funcția în următorii patru ani - umcvioletaciucur1-1584050740.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, la Universitatea Maritimă din Constanța (UMC) au avut loc alegerile pentru desemnarea noului rector, asta în condițiile în care actualului rector, prof. univ. dr. ing. Cornel Panait, îi expiră mandatul, în scurt timp. 


Pe lista de candidați s-au aflat două cadre didactice: prof. univ. dr. Violeta Ciucur și prof. univ. dr. Ion Omocea. 
Întrebat de ce nu și-a mai depus candidatura, rectorul Cornel Panait a declarat următoarele: "Eu nu mai puteam candida, pentru că una dintre condițiile care limitează participarea la candidatură este să nu ai peste 65 de ani; or, eu am. Am candidat, în schimb, și am fost ales președintele Senatului, iar doamna Ciucur este rector. Mandatul îl voi duce, în continuare, până când îi vine confirmarea de la minister, dar nu mai târziu de 6-7 aprilie", a declarat, pentru "Cuget Liber", prof. univ. dr. Cornel Panait. 


Așadar, cu 71 de voturi pentru, Violeta Ciucur este din nou rector al UMC, declasându-l pe colegul său Ion Omocea, care nu a obținut decât 35 de voturi. La vot au fost prezente 113 persoane cu drept de vot, din care 110 și-au exercitat acest drept. Precizăm că prof. Ciucur predă, la acest moment, la Facultatea Electromecanică Navală, departamentul Științe Inginerești în domeniul electric. 


După ce a aflat rezultatele alegerii, aceasta le-a mulțumit colegilor și studenților pentru prezența la vot, pentru susținerea candidaturii și a planului său managerial. 


"Am zis că este posibil să construim deceniul patru împreună cu efort și bucurie și am reușit să facem primul pas. Mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată. În acest moment, această reușită mă responsabilizează și mă motivează. Pentru că mă cunoașteți, știți deja că voi face echipă și voi construi o comunitate universitară de care și noi și cei ce ne vor urma să fie mândri", a declarat prof. univ. dr. Violeta Ciucur. 


Sistem de învățământ competitiv, creativ și aplicativ 
Violeta Ciucur a precizat că toate programele de studii de licență și masterat care se desfășoară astăzi în universitate sunt acreditate și evaluate anual, îndeplinind condițiile standardizate ale învățământului universitar impuse de Agenția de evaluare ARACIS având calificative maxime. În aceste condiții, ea susține că universitatea va face față standardelor internaționale, dacă managementul universității este construit de o echipă care vrea binele acestei comunități academice, care își sacrifică o mare parte din timp pentru a activa în universitate, care îndrăgește studenții și îi consideră parteneri în evoluția sa. 


Activitatea didactică reprezintă cea mai importantă preocupare a cadrelor didactice din UMC, iar pentru a realiza misiunea propusă, este necesar aportul comun al experiențelor, competențelor și inițiativelor lor, al tuturor membrilor comunității academice. Totodată, a subliniat prof. Ciucur, pe viitor, se dorește promovarea unui sistem de învățământ competititiv, creativ și aplicativ, centrat pe student și orientat către formarea de competențe ale absolventului și raportat la solicitările sociale și economice. De asemenea, se are în vedere acreditarea programului de studiu Ingineria sistemelor energetice, din domeniul Ingineriei Energetice, dar și orientarea programului Inginerie economică în transporturi spre managementul afacerilor cu componente ale managementului afacerilor, în domeniul transportului naval. 


Nu în ultimul rând, se are în vedere adaptarea procesului de admitere și înscriere a candidaților pe specificul tinerei generații, prin utilizarea tehnologiilor moderne, prin aplicații on-line. În plus, în cel mai scurt timp posibil, se va consititui o platformă interactivă pentru semnalarea problemelor care apar în desfășurarea activităților didactice sau a celor de gestiune a proiectelor de cercetare pentru o informare imediată a problemelor și nevoilor existente. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3545 secunde