Unde putem să facem grătar de 1 Mai în județul Constanța

6361
3
Unde putem să facem grătar de 1 Mai în județul Constanța - gratar001-1334948213.jpg

Articole de la același autor

Vremea a început să se încălzească și cele câteva raze de soare ne îmbie să ieșim din case. Și unde putem să petrecem cel mai bine în aer curat, decât la un grătar, într-una din pădurile județului. Atenție însă! Legile s-au înăsprit de anul acesta și nu mai putem să facem picnic oriunde ne vine pofta, nu mai putem să lăsăm gunoaiele în poiană și nici să aprindem focul în mijlocul pădurii.
Dacă lăsați gunoaiele împrăștiate, amenda este între 200 și 2.000 de lei. Dacă aprindeți focul unde nu e loc special amenajat, plătiți între 2.000 și 5.000 de lei. Dacă nu lăsați locul de grătar curat și nealterat, dacă aruncați țigările peste tot și nu respectați liniștea și bunele moravuri scoateți din buzunar între 300 și 3.000 de lei. Iar dacă faceți picnic în afara zonelor special amenajate pentru astfel de activități sau a zonelor indicate de autorități pentru picnic, plătiți între 1.000 și 3.000 de lei. Comisarii Gărzii de Mediu ne spun însă că anul acesta nu vor fi foarte stricți, deoarece timpul a fost mult prea scurt pentru ca autoritățile locale să stabilească și să amenajeze locurile speciale pentru picnic.


"Anul acesta nu vom fi foarte stricți!"
"Este o problemă de lungă durată, a cărei transpunere în practică trebuie să o discutăm cu autoritățile locale. Termenul este însă destul de scurt. Anul acesta nu vom fi foarte stricți. Esența în toată situația aceasta o reprezintă pericolele pe care le prezintă grătarele pentru toată vegetația. Aici trebuie să fim atenți pentru că din cauza focurilor nesupravegheate au fost făcute multe stricăciuni", a declarat, pentru "Cuget Liber", comisarul șef al Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu, Vasile Petro.

"Nu lăsați tăciunii aprinși!"
Așadar dacă aveți în plan pentru sâmbătă sau duminică să ieșiți la iarbă verde înafara Constanței puteți alege pădurile de la Valu lui Traian, rezervația Fântânița de la Murfatlar, pădurea Comorova de la Olimp, pădurea de la Cheile Dobrogei sau pădurea Hagieni. "Puteți să mergeți liniștiți la grătar în oricare din aceste locuri, dar să aveți mare grijă să nu lăsați vreun tăciune aprins și nu lăsați deșeuri în urmă", ne recomandă Vasile Petro.
Comisarii Gărzii de Mediu vor fi în teren mai ales de 1 mai și în mini-vacanța din week-end-ul dinainte.



Comentează știrea

paznic de vanatoare
21 aprilie 2012
gratarul dusmsnul vanatului

Domnule director recomandarile dumneavoastra ar trebui sa se limiteze la mediu si curatenie nu la locuri indicate,intretinerea si protejarea unui fond de vanatoare aflat si pe fonduri de padure implica o munca titanica,o zi la gratar cu harmalaie si foc in padurea strica linistea animalelor ce se pregatesc de fatare si alunga toata fauna.

yorik
22 aprilie 2012
?!

esti bolnav(a),du-te si te cauta....

fhnjfg
4 august 2012
gratarul

in constanta...tara lui mazare voda, cartierul poarta 6... uitat de lumea reala...citiva martalogi fac in fiecare sfarsit de saptamana sambata si duminica...de pe la 10 pana pe la 16...gratare,cu foc in marginea parcarii...langa masini. au grija sa nu fie langa blocul lor ,ca nu cumva sa-i deranjeze pe vecinii , lor dar vin spre blocul meu fara sa le pese ca pe caldura asta vrem si noi sa stam cu geamurile deschise, mai ales noi,cei de la parter.garcea trece si se face ca nu-i vede,ca au rude la primarie, iar restul de oameni nu au ce face.prefera sa taca si sa inhaleze fumul in casa , decat sa se certe cu ei. in poarta6 , in parcarea blocurilor fd26,fd27,fd28,fd29,fd30. stie cineva unde pot sa-i reclam??? ca eu unul m-am saturat...

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Februarie 2012
Stire din Politică-Administrație : Sărăcia înghite județul Constanța
Pagina a fost generata in 0.5408 secunde