Unde pleacă de Crăciun constănțenii? Bansko în loc de Valea Prahovei și Praga în loc de Sibiu

1473
7

Articole de la același autor

De ani buni, constănțenii nu mai au parte de Crăciun cu zăpadă. Nu a mai nins de sărbători de nici nu mai ținem minte când, așa că mulți preferă să-și petreacă sărbătorile de iarnă la munte sau în zone cu tradiții.

Din păcate, însă, dacă nu ați avut inspirația să vă rezervați sejurul din timp, șansele ca să mai găsiți ceva acum sunt foarte mici. Pe Valea Prahovei este plin și cu siguranță va fi foarte aglomerat, în toată perioada sărbătorilor. La Brașov nu mai sunt locuri în hoteluri, dar este posibil să mai găsiți prin unele pensiuni câte o cameră rătăcită, sau să găsiți apartamente de închiriat în regim hotelier. Prețurile pentru apartamente diferă în funcție de camere și zonă, dar acolo va trebui să vă gospodăriți singuri.

În Maramureș, pensiunile cu renume sunt și ele rezervate de luni bune, dar mai găsiți cazare la particulari. Asta înseamnă să bateți drumul până acolo fără să știți sigur că aveți și unde să vă cazați. Sau, mai sunt locuri de cazare în orașele din zonă, dar nu veți beneficia de farmecul colindelor tradiționale și nici nu veți putea participa la tăierea porcului, ca în gospodăriile particularilor.

"Oamenii sunt foarte primitori la noi în zonă. Noi avem toate locurile ocupate și pentru Crăciun și pentru Revelion, dar avem vecini care pun la dispoziție camere. Este foarte frumos, pentru că astfel aveți ocazia să simțiți sărbătorile autentice, așa cum sunt la noi în Maramureș. Și, dacă nu vă deranjează, puteți să participați și la învârtitul și afumatul cârnaților sau la friptul cărnii pentru ospățul porcului", ne-a spus Mihai, proprietarul unei pensiuni aflate la 20 de kilometri de Sighetu Marmației. Un sejur de cinci nopți, de Crăciun, la nea Mihai costa 1.000 de lei de persoană, în timp ce la particulari este în jur de 150 de lei cazarea pe o noapte, cu pensiune completă.

Zăpadă și prețuri mici la Bansko

Constănțenii care nu au mai găsit locuri în stațiunile de pe Valea Prahovei s-au reorientat spre stațiunea Bansko, unde tarifele sunt chiar mai mici. De exemplu, la un hotel de patru stele, cu SPA, piscină interioară, un sejur de șapte nopți cu demipensiune costă 410 euro pentru două persoane. Transportul nu este asigurat și se poate face cu autocarul sau cu mașina personală.

Ceva mai aproape, la Varna sau la Veliko Târnovo, puteți chiar să sărbătoriți Crăciunul cu 78 de euro de persoană, la trei stele, cu cină tradițională în ajun, distracție și tombolă cu Santa.

250 de euro, citybreak la Târgul de Crăciun la Praga sau la Viena

Totuși, dacă vreți să rămâneți în atmosfera magică a sărbătorilor și nu țineți neapărat să vă dați și cu săniuța, puteți alege o mini-vacanță la târgurile de Crăciun din Europa. Praga, Viena, Hamburg, toate sunt încă disponibile, cu prețuri comparabile cu cele din țară. Trei nopți la Viena, la trei stele, pleacă de la 210 euro și poate ajunge și la 400 de euro, la cinci stele. La Praga, sunt cam aceleași prețuri, fiind inclus și transportul cu avionul.

Și dacă totuși nu plecați nicăieri, nu vă faceți griji: Crăciunul are farmec oriunde v-ați afla, chiar și acasă, alături de familie, prieteni și toți cei dragi. 

Comentează știrea

DODO
10 decembrie 2016
normal !

la cit de disperati sint hotelierii romani si la ce ofera mai ieftiin iesi daca pleci afara Totusi se anunta si la noi destui cit sa faca plinul Ce ma intrb este cum naiba la saracia noastra se vintura lumea asa mult Care o fi starea materiala reala a natiei ? inseamna ca -i de bine si statisticile ,, minte ,, Traiasca piata neagra a muncii !

Annet
10 decembrie 2016
împrumut de finanțare

împrumut de finanțare În această nouă sfârșitul anului 2016, directorul general Christian Aulagnier ma Dl Președinte banca BNP Paribas Vreau sa ajut oamenii care au nevoie și au adus bucurie în inimile lor. Financiară și de a vă ajuta să rezolve problemele financiare, care sunt respinse de către instituțiile financiare într-o cerere de împrumut. Din acest motiv, ele oferă împrumuturi variind de la 2.000 € la 5,000.000 €, cu o rată de 3% pe an. vă mulțumesc pentru înțelegere că Dumnezeu ne-aide.contacter e-mail: [email protected]

Annet
10 decembrie 2016
împrumut de finanțare

împrumut de finanțare În această nouă sfârșitul anului 2016, directorul general Christian Aulagnier ma Dl Președinte banca BNP Paribas Vreau sa ajut oamenii care au nevoie și au adus bucurie în inimile lor. Financiară și de a vă ajuta să rezolve problemele financiare, care sunt respinse de către instituțiile financiare într-o cerere de împrumut. Din acest motiv, ele oferă împrumuturi variind de la 2.000 € la 5,000.000 €, cu o rată de 3% pe an. vă mulțumesc pentru înțelegere că Dumnezeu ne-aide.contacter e-mail: [email protected]

constanteanu
11 decembrie 2016
Este si normal

Esti si normal! Noi constantenii cum vine vara suntem tinta mass mediei legat de servicii,preturi etc,Anii de zile venea romanu la mare si era bine si frumos! De cand presa platita de afaceristi cu hoteluri in Bulgaria a inceput sa denigreze litoralul si saraciile de ardeleni si moldoveni au dat navala pe afara si ne vorbesc de rau pe noi constantenii asa si noi mergem sa vedem Germania la ea acasa si nu la Sibiu ,Austria autentica si nu o copie mizera numita Timisoara ,mergem in conditii decente de cazare si pret in Bulgaria si Grecia si nu in mizeria de Predeal,Poiana Brasov sau Sovata unde preturile sunt mai mari ca la Monaco. Asa ar trebui sa facem toti constantenii. Ca exemplu! Statiunea Tusnad din Harghita.Inainte de Revolutie 40 % din turisti erau constanteni,40 % bucuresteni si restul 20% din tara,O spun chiar ei,pe verificate.Acum statiunea este goala.Merg doar ungurii de pe la ei.Asa ar trebui sa facem cu toate mizeriile de statiuni montane din Romania.Sa nu mai mergem in ele.Asa cum si ei nu mai vin la noi!

jaful turistilor, mizeria, serviciile f proaste, indiferenta, incompetenta, evaziunea = management defectuos = asta-i cauza
11 decembrie 2016
@ constanteanu

degeaba te superi pe presa, presa chiar e f eleganta si discreta cu ce mizerie, evaziune exista pe litoralul nostru. sti ca exista vile mari care nu poseda nici masina de spalat ? stii ca in timpul sezonului hotelierilor si patronilor de vile le pleaca si femeile de serviciu pt ca nu sunt platite ? sti ce inseamna asta ?

ghita mihaelea
15 decembrie 2016
sarlataco

sarlatani nenorociti

Răspuns la: împrumut de finanțare
Adăugat de : Annet, 10 decembrie 2016
împrumut de finanțare În această nouă sfârșitul anului 2016, directorul general Christian Aulagnier ma Dl Președinte banca BNP Paribas...
MARIAN SAVIC
3 noiembrie 2017
loan offer

Buna, numele meu este Marian Savic,  Vreau să folosesc acest mediu pentru a sfătui pe cei care caută un împrumut aici.  Am aplicat un împrumut de aproximativ 300 de milioane de euro de la o femeie din Croația și am pierdut aproximativ 20 de milioane fără să primesc împrumutul  a fost menționat de două ori la două femei diferite în Statele Unite  totuși nu am luat împrumutul meu, aproape că am murit, iar afacerea mea a fost distrusă în acest proces. Pentru Dumnezeu să fie slava, în ianuarie 2017, m-am întâlnit cu un prieten care ma prezentat la o împrumutantă, doamna Ivana Luka, iar ea mi-a ajutat să obțin un împrumut în compania împrumutului ei. După ce am trimis o copie a cărții mele de identitate și a detaliilor contului meu, împrumutul meu a fost aprobat, a fost de necrezut, am crezut că ar fi la fel ca alții, care mi-au luat banii și nu am mai auzit de ei din nou, împrumut în aproximativ o oră mai târziu, "DA" Am primit o avertizare de la banca mea că a existat un depozit în contul meu.  .  Doresc să folosesc această ocazie pentru a vă sfătui că există multe escrociri acolo, deci dacă aveți nevoie de un împrumut și doriți să obțineți rapid un împrumut, înregistrați-vă prin doamna Ivana Luka și o puteți contacta prin e-mail: ([email protected] ). puteți să mă contactați și prin e-mailul meu: ([email protected]) dacă aveți vreo îndoială. este  real, tot ce trebuie să faceți este să urmați instrucțiunile și procesul de aplicare. Mama este un creditor demn de încredere, ma ajutat când aveam nevoie, de aceea mărturisesc despre faptele ei bune Mulțumesc.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Decembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Concert caritabil  de Crăciun
Pagina a fost generata in 1.5906 secunde