Un pavilion al Spitalului din Mangalia, scos la vânzare pe Internet

574
Un pavilion al Spitalului din Mangalia, scos la vânzare pe Internet - spitalulmangalia1-1614367145.jpg

Articole de la același autor

Situaţie incredibilă la Spitalul Municipal Mangalia. Pavilionul A al imobilului, în care își desfășoară activitatea un corp al spitalului, a fost scos la vânzare pe Internet. Proprietarul imobilului, o persoană fizică din Pitești, despre care se spune că a plătit pentru respectiva clădire 300.000 de euro, cere acum peste două milioane de euro pe ea.

Deşi în imobilul respectiv sunt internaţi bolnavi, acest lucru nu l-a împiedicat să facă gestul total deplasat. Potrivit directorului unităţii sanitare, Alina Dan, clădirea și terenul corpului de spital din Mangalia în care funcţionează mai multe secții au ajuns în proprietatea Crucii Roșii în anul 2017. La scurt timp, Crucea Roșie a fost executată silit de o firmă de avocatură, iar imobilul a fost scos la vânzare. Clădirea a fost cumpărată de o persoană din Pitești care a pus-o la vânzare pe Internet zilele trecute.

Imobilul este compus din teren în suprafață de 7.258 mp și construcția, în suprafață totală desfășurată de 2.552 mp, în care funcționează Spitalul Municipal din Mangalia (Corp A).

Referitor la această situaţie, managerul a declarat pentru „Cuget Liber” că aceasta nu este o problemă ce ţine de spital. „Autoritatea locală a avut un amplu proces de retrocedare cu Crucea Roşie, pentru pavilionul A. Acesta a fost câştigat de Crucea Roşie. Nu ştiu care au fost problemele şi ulterior a fost o licitaţie câştigată de un anumit domn. Acesta pune presiune prin toate mijloacele posibile să îşi înstrăineze bunul şi să facă nişte bani. Bănuiesc că acesta este scopul lui. Din fericire pentru noi, activitatea spitalului nu este perturbată. Acolo îşi desfăşoară activitatea secţiile de Pediatrie, Maternitate şi Ginecologie şi, în momentul de faţă, suntem în siguranţă, pentru că în decizia definitivă de retrocedare a imobilului se specifică foarte clar că, indiferent cine va fi proprietar, pe o perioadă de zece ani nu va schimba destinaţia imobilului. Ca urmare, aici se vor desfăşura numai activităţi medicale. Desigur, nici noi nu vom sta cu mâinile în sân. În paralel, căutăm soluţii pentru a ieşi din situaţia aceasta nefericită. Ne-a fost dat în administrare un teren în apropiere de 1.500 metri şi unde începem să creionăm un proiect, să construim un pavilion de la zero, cu tot ce trebuie. Până la expirarea celor zece ani avem timp”, a precizat directorul.

Precizăm că Spitalul din Mangalia funcţionează de peste 40 de ani.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4732 secunde