UN NOU VAL DE FRIG în România. Zonele în care meteorologii anunță NINSORI ȘI GER

36434
UN NOU VAL DE FRIG în România. Zonele în care meteorologii anunță NINSORI ȘI GER - zapada-1578128725.jpg

Articole recomandate

Ziua de sâmbătă aduce vreme relativ plăcută prin sud și est, însă în vest și nord-vest apar ploile și lapoviță. Maximele vor fi de la 2 la 12 grade. Vineri am avut 13 grade în zona Târgoviște și minus 3 grade la Timișoara.


În Dobrogea și Bărăgan, se arată soarele și sâmbăta, parcă se mai încălzește puțin, iar vântul se domolește. La noapte încep să se adune norii și spre dimineață apare lapoviță.


În Moldova sudică și în nordul Munteniei, va fi soare și vreme bună, dar temperaturile coboară ușor. Vremea se strică și aici pe timpul nopții.


Condiții meteo destul de bune avem și în jumătatea nordică a Moldovei. Situația se schimbă de la noapte, când o să ningă și o să sufle vântul.


În nordul Transilvaniei și în Maramureș se anunță vreme urâtă, cu lapovița și ninsoare. La munte se depune strat de zăpadă, iar temperaturile rămân modeste.


În vestul țării va fi un pic mai cald decât vineri, când a persistat ceața și au fost maxime sub zero grade. Astăzi, după ce se risipește ceața se așteaptă ploi, lapoviță, iar mai târziu chiar ninsoare. Și la noapte va fi mai cald decât noaptea trecută, iar pe șosele crește riscul de polei.


Se produc schimbări și în Transilvania. După risipirea ceții, se adună norii și după prânz vine lapoviță. Și aici va fi un pic mai cald decât ieri, dar precipitațiile se întețesc; pe timpul notii va ninge destul de mult.


În Oltenia, găsim vreme frumoasă și mai caldă ca vineri. Peste noapte, lapoviță ajunge și aici, iar pe șosele poate să apară poleiul și se întețește vântul.


Mai prindem o zi frumoasă și în ținuturile sudice. Amiază va fi destul de caldă, cu 7...8 grade în termometre, însă de la noapte, așteptam ploi și lapovița și aici.


În București, astăzi prindem vreme frumoasă, cu ceva mai multă umezeală dimineața și un vânt mai nervos peste zi. Temperaturile sunt peste valorile obișnuite, ajung pe la 7...8 grade și abia de la noapte se strică vremea: spre dimineață apar întâi ploi, iar mai târziu lapovița și ninsoare. În cartierele din jurul orașului vor fi condiții de polei.


La munte, dimineață va fi soare, dar treptat se adună norii, întâi în Apuseni și în nordul Orientalilor, apoi și în rest. După-amiaza și seara va ninge peste tot, la noapte stratul de zăpadă va mai crește, iar la altitudini mari va fi viscol.


Duminică, vine frigul și aduce precipitații aproape peste tot. Va ninge la munte, în centru și nord-vest, iar în celelalte zone va fi lapoviță. Dimineața apare poleiul în sudul și sud-estul țării, iar în noaptea de duminică spre luni, pe șosele se depune gheață. Vântul va mai atinge 60 km/h, iar la munte va fi în continuare viscol. Maximele vor fi de la 0 la 6 grade.


Luni se răcește mai tare, iar noaptea de luni spre marți se anunță geroasă în nord, centru și în zonele deluroase. Ziua se ating 6 grade doar prin Oltenia; va mai fulgui în est și sud-est, unde vântul va sufla cu putere, iar în rest se arată soarele.


Și marți va fi foarte frig, norii se mai împrăștie, iar în Dobrogea și Bărăgan, vântul va mai avea unele răbufniri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.386 secunde