Un nou tun imobiliar, la Constanța. Blocuri de 12 etaje, la Pescărie

Duminică, 20 Mai 2018
9701
Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanța va analiza, săptămâna aceasta, solicitarea emiterii avizului de oportunitate pentru o nouă investiție pe bulevardul Mamaia, în zona Pescărie, la doi pași de plajă.

Este vorba despre un teren deținut de Smaranda și Ion Maticiuc, pe care aceștia vor să construiască un complex de locuințe, servicii comerciale și alimentație publică.

Noul Plan Urbanistic Zonal ar trebui să stabilească reglementări noi cu privire la regimul de construire, funcțiunea amplasamentului, înălțimea maximă admisă, coeficientul de utilizare a terenului, procentul de ocupare a terenului, retragerea clădirilor față de aliniament și distanțele față de limitele laterale și posterioare ale parcelei.

Terenurile respective, care însumează peste 3.500 de metri pătrați, sunt în proximitatea zonei de coastă și prezintă interdicție temporară de construire, până la aprobarea PUZ-ului. Cu toate acestea, toate parcelele sunt libere de construcții, cu excepția unui lot de 2.500 de metri pătrați, care are pe el trei corpuri vechi.

Potrivit documentației depuse la Primăria Constanța, cinci loturi au fost achiziționate de către Smaranda și Ion Maticiuc, prin vânzare cumpărare, în anii 2005 și 2006, iar un loc de 2.499,1 metri pătrati, cel pe care se află și magaziile respective, a fost cumpărat prin licitație publică, în toamna anului 2004. Astfel, primul teren, de 500 mp a fost obținut prin contract de vânzare - cumpărare, încheiat pe 11 martie 2005. Fix șapte luni mai târziu, a fost întocmit un nou contract de vânzare - cumpărare, tot pentru 500 mp. Ulterior, pe 30 mai 2006, familia Maticiuc a mai cumpărat un teren de 189 mp, pe 31 iulie 2006, a mai achiziționat o parcelă de 300 mp, iar pe 8 septembrie 2006, a obținut încă 350 mp.

v v v

"Propunerea prezentului PUZ dorește încadrarea într-o singură zonă de reglementare a tuturor imobilelor, în număr de șase, în vederea construirii unui ansamblu rezidențial ce va dispune de două subsoluri, spațiu retail la parter, urmând ca etajele superioare să fie retrase. Astfel, se vor amenaja terase verzi, din punct de vedere peisagistic, încât compoziția să fie coerentă cu amenajarea spațiilor verzi de la nivelul solului, din incintă. Având în vedere contextul vecinătăților, propunerea vizează un regim de înălțime P+12 etaje, pentru a se crea o compoziție volumetrică a fondului construit în zonă. Vecinătățile dispun de un regim de înălțime P+6E-7E, ansamblul rezidențial Spectrum, cu un regim de înălțime de P+10E-12E. În prezent, intersecția dintre bulevardul Mamaia și strada Pescarilor cu aleea Studenților este marcată de un imobil P+5E-6E, ce nu dispune de amenajare în incintă, fiind amplasat pe aliniament, închizând frontul la bulevard. Regimul de înălțime maxim propus este 2S+P+12E, un procent de ocupare a terenului de 60%, un coeficient de utilizare a terenului de 3,0 mp/ADC și funcțiuni de servicii, inclusiv retail, birouri, sedii de bancă, activități comerciale și de alimentație publică, locuire colectivă, spa, locuri de joacă și activități sportive în spații acoperite", se arată în documentație.

Pagina a fost generata in 0.2223 secunde