Un medic din patru din Marea Britanie se află în autoizolare sau este bolnav

185
Un medic din patru din Marea Britanie se află în autoizolare sau este bolnav - 200318052820coronavirusitaly0317-1585578767.jpg

Articole recomandate



Aproximativ un medic din patru din Serviciul Național de Sănătate (NHS) al Marii Britanii se află în autoizolare sau este bolnav, a declarat președintele Colegiului Regal al Medicilor (RCP), profesorul Andrew Goddard, pentru agenția Press Association, conform digi24.ro.


Conform profesorului Goddard, circa 25% dintre medici sunt în prezent indisponibili, fie pentru că au contractat noul coronavirus, fie pentru că un membru al familiei sau o persoană împreună cu care locuiesc este bolnavă.


"În acest moment, credem că (dintre aceștia) sunt mai mulți doctori autoizolați cu membri de familie, deși unii sunt ei înșiși bolnavi", a indicat președintele RCP.


"Aceasta are un impact real în multe departamente de urgență, iar Londra se află într-o situație mult mai proastă decât orice alt loc în acest moment, însă se va întâmpla și în altele. Birmingham are de asemenea dificultăți", a explicat el.


Întrebat despre presiunea asupra secțiilor de terapie intensivă, prof. Goddard a răspuns: "Unele spitale se află cu adevărat la limită. La Londra este foarte, foarte dificil în acest moment, nu putem subestima cât de dificil este".


Conform prof. Goddard, este neclar dacă acest procent de 25% se va menține sau dacă va scădea pe măsură ce va crește numărul cadrelor NHS testate și al persoanelor care ies din izolare.


"Desigur, îngrijorarea este că vom pierde mai mulți oameni din cauza unor boli legate de COVID", a adăugat el.


Declarațiile președintelui RCP survin după ce, duminică, Colegiul Regal al Asistentelor (RCN) a anunțat că în jur de 20% dintre aceste cadre medicale au intrat în autoizolare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4928 secunde