Un gest de noblețe care salvează vieți! Constănțenii, invitați să doneze sânge

188
Un gest de noblețe care salvează vieți! Constănțenii, invitați să doneze sânge - familiilepreotilor-1576184503.jpg

Articole de la același autor

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța organizează, în mod frecvent, campaniii de donare de sânge. Următoarea va avea loc în cursul zilei de marți, 17 decembrie, la ora 12.00 și este realizată în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului. 


Acțiunea "Familiile preoților donează sânge" se adresează preoților și familiilor acestora care, împreună cu enoriașii, sunt chemați să ofere șansa la viață celor aflați pe patul suferinței. 


Reamintim că pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă. În schimb, persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă și neurologice. 
Cei care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de șapte tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, scutire de la frecvență pentru elevi, studenți și militari. În plus, donatorilor li se decontează cheltuielile de transport în comun în ziua donării, între localitatea de domiciliu/reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge. 


XXX 
Jandarmii constănțeni, în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, organizează, periodic, acțiuni al căror obiectiv este refacerea rezervelor de sânge, având în vedere că, în ultima perioadă, numărul donatorilor a scăzut. 
Recent, 50 de jandarmi au dedicat o zi din viața lor pentru a dona sânge. Și în anii precedenți, jandarmii au fost implicați în acțiuni de donare de sânge, astfel că, la nivelul instituției, a luat naștere o tradiție în acest sens. Din anul 2008, în medie, unul din șase jandarmi a donat sânge pentru cei aflați în suferință. 


"Lansăm un îndemn pentru toți membrii comunității, să se alăture prin voluntariat acestor acțiuni umanitare, în scopul acordării unui real ajutor persoanelor aflate în dificultate. Prin astfel de acțiuni, dorim să sprijinim recrutarea de noi donatori din rândul constănțenilor și fidelizarea celor care au mai donat. Este, în fond, un gest firesc, de normalitate", au transmis jandarmii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 27 Noiembrie 2019
Stire din Social : Donați sânge, puteți salva vieți!
Pagina a fost generata in 0.536 secunde