Șeful Agenției de Protecția Mediului, Senol Zevri, acuză:

"Un director de ziar a vrut să mă șantajeze pentru un aviz de mediu"

1736
6
Directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Constanța, Senol Zevri, a susținut, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că este "amenințat și șantajat" de un director de ziar pentru obținerea avizului de mediu pentru o construcție de șapte etaje.
Imobilul ar urma să fie ridicat între Bulevardul Ferdinand și aleea Lupeni, iar locatarii s-au revoltat încă de când au început săpăturile, întrucât clădirea i-ar priva de lumină și ar face nefuncțională aleea dintre blocuri.

"Am făcut echilibristică cu dosarul"
"Pe 29 martie 2010, adică acum un an și o lună, am primit o solicitare pentru D+P+5/7 etaje, din partea SC Octav Tour SRL. Distanța față de unul dintre imobilele vecine este de patru metri, iar cel mai înalt imobil din zonă este de patru etaje. În spatele acestei firme stă un director de ziar, iar prietenii m-au avertizat să am grijă că este un tip periculos. Și a trebuit, din martie 2010 până acum, să fac o întreagă echilibristică", a declarat Senol Zevri.
Directorul a adăugat: "Am solicitat mai multe acte, respectiv un studiu de însorire, punct de vedere avizat de la Ministerul Dezvoltării, punct de vedere emis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, punct de vedere emis de Inspectoratul de Construc-ții". Acte pe care, a subliniat Senol Zevri, beneficiarul blocului nu ar fi putut să le obțină. "Spre surprinde-rea mea, am primit actele, cu avize favorabile. Dar acestea au fost depuse după termenul limită, astfel că în septembrie 2010 am luat decizia de respingere", a completat directorul APM.

Amenințări la adresa unei angajate
În tot intervalul, reprezentantul agenției susține că a fost "abordat" de directorul de ziar. "Chiar mi-a spus că în spatele refuzului de eliberare a avizului de mediu stă o doamnă care lucrează la agenție, care a fost criticată în trecut și că nu este cazul să se reia articolele de atunci", a mai spus Senol Zevri.
Însă, a subliniat șeful APM, pentru că trebuie să respecte legislația (care impune că dacă actele sunt la dosar, avizul de mediu trebuie eliberat!), după ce firma beneficiară a redepus dosarul la agenție, a acordat decizia de încadrare, adică avizul cerut. La 15 zile după eliberarea avizului, loca-tarii din blocurile de pe Bd. Ferdinand au depus o contestație. "Analizând această contestație, am luat decizia de a dispune revocarea avizului eliberat în beneficiul SC Octav Tour SRL", a declarat șeful agenției.

Avizul de mediu a fost anulat
Urmarea, a afirmat Senol Zevri, a fost o nouă "abordare": "Nu știu cum a aflat, dar am fost abordat de directorul de ziar, care m-a amenințat telefonic, în urmă cu două zile. M-a șantajat, mi-a spus că are înregistrări cu mine, poze, pe care le va face publice dacă revoc avizul. Nu știu ce făceam în acele poze. Astăzi am semnat actul de revocare al avizului de mediu, nu are decât să facă publice pozele și înregistrările. Sunt și eu curios ce făceam în acestea".
Senol Zevri nu a dorit, însă, să facă public numele celui pe care îl acuză. "Nu spun cum îl cheamă, am făcut o acuzație foarte gravă și nu am dovezi. Dacă are ceva despre mine, îl invit să facă public. Nu am nicio dovadă, doar am expus povestea, care se finalizează cu o decizie de revocare!", a adăugat acesta.
Cât privește motivele pentru care s-a ajuns totuși la eliberarea unui aviz favorabil, dacă nu era de acord, Senol Zevri a afirmat: "Pașii legali au fost respectați, dar sunt și eu om și vreau să respect dreptul cetățenilor, viața și siguranța lor".

Cine este în spatele firmei Octav Tour
Potrivit Registrului Comerțului, SC Octav Tour SRL funcționează din 2001, iar asociați în firmă sunt Octavian Mihai Popescu, cu 80% din acțiuni, Lygia Popescu, cu 5% din acțiuni și Radu Nicolae Bologa, cu 15% din acțiuni. Ca administrator al societății este trecut jurnalistul Valentin Corvin Popescu, cu mențiunea că a fost numit pe 26.03.2001, iar mandatul său a expirat pe 19.04.2011. Societatea nu are niciun salariat, iar în 2009 nu a avut profit.

Comentează știrea

redivivus
7 mai 2011
vaicareala

Dl Zevri se simte santajat.Vrea sa aplice Legea si nu poate.Cere acte "imposibil" de obtinut si ele sunt emise rapid de Ministerul Dezvoltarii adica de dna Udrea,pededelista ca si dl Zevri.Constanta este plina de astfel de lucrari care scandalizeaza cetatenii.Ele incep sa fie executate abuziv inainte de a se obtine actele legale.Locuitorii ? Nimeni nu-i asculta,dar in curand dna Udrea le va cere voturile.Pana atunci avem inca o dovada ca in cetatea lui Stefan cel Mazare toti sunt intr-o cârdășie frateasca indiferent de culoarea politica.Dle Zevri.Dta n-ai fost pus acolo sa aplici Legea ci s-o ocolesti.Vaicareala demonstreaza neputinta.DEMISIA !

manea alina
7 mai 2011
de ce nu dati numele directorului de ziar?

Niste ziaristi neputinciosi. Ori nu sinteti capabili sa aflati numele directorului de ziar, ori il ascundeti pe principiul corb la cor nu-si scoate ochii. NU stiu cine conduce politica ziarului Cuget Liber insa ar trebui ca de mine sa nu mai existe la niciun ziar din Rominia. Unde este dreptul la informare corecta al cititorului, unde este deontologia profesionala?

un constantean
7 mai 2011
pentru Sefii de la cuget Liber

Domnule Siclitaru...si nu..... Am citit cecelate ziare respectiv Telegraf si Ziua de C-ta de unde am aflat detalii complete despre cine este"acel director de ziar" care intre noi fie spus.. nu mai este director acolo. Voi ori nu vreti sa scrieti v-ati cam facut de caca.0 ri vreti sa acoperiti aici pe cineva. Din cate stiu eu.. pe prefect care are legaturi cu Senol Zevri. Apropos aia de la Telegraf au si o inregistrare a convorbirii dintre Senol Zevri si Valentin Popescu. Si de acolo reiese ca Senol a cerut spaga. Asa ca v-ati cam luat-o domnilor de la Cuget liber...

PDL-ist
7 mai 2011
DEMISIAAAAAA

Directori ca Zevri compromit ireversibil PDL. Zevri vrea sa o dea politic cand de fapt el e PENAL. Toti agentii economici stiu ce face Zevri acolo. Inseamn a ca e in belea mare Zevri

maftei
7 mai 2011
rusine cuget liber

Rusine, rusine, rusine. Un ziar care nu stiu de ce exista atata timp cat nu informeaza corect cititorii. Am tras concluzia ca si Cuget Liber are niste directori comprosmisi din moment ce nu dau numele celuilat director asa cum au facut toate celelalte ziare si televiziuni. Halal presa la Cuget Liber, pana si ziarul directorului in cauza isis da singur numele iar voi nu santeti in stare sa il aflati.A fost ultima data cand am intrat sa citesc ziarul Cuget Liber. este pieredere de timp. Mai bine deschid Telegraful.

nu conteaza
8 mai 2011
cititi mai bine

In articol scrie despre ce jurnalist este vorba. :) Ceea ce inseamna ca fie nu ati citit cum trebuie materialul si nu puteti sa acuzati, fie ca sunteti niste carcotasi manati de alte interese ... cititi mai bine!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Februarie 2011
Stire din Eveniment : "Legea Beinur" în sudul litoralului
Pagina a fost generata in 0.2068 secunde