Un ciclon din vestul Europei aduce ninsori și frig în toată România!

1867
Un ciclon din vestul Europei aduce ninsori și frig în toată România! - 61393214-1574238026.jpg

Articole recomandate

Cea mai călduroasă toamnă din ultimii ani se apropie rapid de final, iar ninsorile și frigul sunt tot mai aproape de România. Un ciclon care vine din vestul Europei va aduce o cantitate importantă de precipitații, dar și o răcire considerabilă a vremii.


Începând de joi, vremea va fi în general închisă, iar valorile termice, în scădere accentuată, se vor situa în jurul celor normale în ultima decadă a lunii noiembrie, anunță meteorologii Realitatea Plus.


În zona montană, la peste 1500 m treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar la altitudini mai joase, inclusiv în estul Transilvaniei și Subcarpații Moldovei seara vor fi precipitații mixte. Treptat, ninsorile se extind și spre zonele mai joase.


Miercuri, vremea va fi în general închisă, informează ANM.  Aria ploilor se va extinde și va cuprinde jumătatea de sud-vest a teritoriului, unde, pe spații mici, vor deveni moderate cantitativ, putând cumula 15...20 l/mp. Vântul va avea intensificări în zona de munte, mai ales pe crestele Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși 80...90 km/h, iar temporar și la cote mai reduse și în sud-vestul teritoriului, cu precădere în sudul Banatului.


Vor fi maxime între 10 și 19 grade. În special în orele dimineții, pe spații mici va fi ceață. În Capitală, vremea va fi în general închisă. În prima parte a zilei vor fi condiții de ceață și burniță, iar seara va ploua. Vântul va deveni în general moderat, temporar cu viteze de până la 30...40 km/h. Maxima va fi de 14...15 grade.


Joi, în jumătatea de sud-est a țării, vremea va fi în general închisă, iar valorile termice, în scădere accentuată, se vor situa în jurul celor normale în ultima decadă a lunii noiembrie. În sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova și în estul și sudul Transilvaniei, pe arii extinse va ploua în general moderat cantitativ.


În zona montană, la peste 1500 m treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar la altitudini mai joase, inclusiv în estul Transilvaniei și Subcarpații Moldovei seara vor fi precipitații mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între 5...6 grade în Moldova și 18 grade în Banat și Crișana.


În Capitală, vreme închisă și în răcire. Va ploua moderat cantitativ, iar vântul va avea unele intensificări. 9-10 grade dimineata si doar în 11-12 grade, la amiaza.


Vineri răcirea vremii va continua și va afecta toate zonele țării, astfel că valorile de temperatură vor fi sub mediile multianuale în jumătatea de est și apropiate de norme în restul teritoriului.


Temperaturile maxime se vor încadra între 0… 1 grad in nordul Moldovei și 13 grade la Arad si Timisoara. Va ploua pe arii extinse în Oltenia și în Muntenia, local în Transilvania, Moldova și Dobrogea și pe spații mici în vest și în nord-vest.


La munte la începutul zilei vor predomina ninsorile, apoi se vor semnala și precipitații sub formă de lapoviță sau ploaie ce vor favoriza depunerile de polei. Precipitații mixte vor fi și în estul Transilvaniei și trecător și izolat în Moldova și zona deluroasă din Oltenia și Muntenia.


În București, vremea va continua să se răcească. 5-6 grade dimineața si 6-7 grade la amiază. Cerul va fi noros, temporar va ploua. 


Ciclonul care a adus precipitații mixte și ninsori în Italia, Elveția și Austriei vine spre țara noastră. Ploile și frigul intră prin sud-vestul României și se vor extinde în toate regiunile. Vor fi cantități mari de precipitații mai ales în sud-vestul țării. 


Odată cu scăderea temperaturilor, ploile se vor transforma în ninsoare, scrie realitatea.net




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4784 secunde