Un bebeluș a murit, iar sora lui geamănă se află în stare gravă. "Le-am dat să mănânce iaurt"

9981
Un bebeluș a murit, iar sora lui geamănă se află în stare gravă.

Articole recomandate

Doi gemeni de cinci luni, un băiețel și o fetiță, au ajuns la spital în stare gravă, fiind intoxicați. Tragedia a avut loc în satul Mitoc,  din raionul Orhei. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către OP Orhei. Potrivit poliției citate de unimedia.info, copiii au fost internați la reanimare.


La doar câteva ore după ce au fost internați, băiețelul de numai cinci luni s-a stins. Sora lui, însă, se află în continuare internată în secția reanimare, starea ei fiind gravă. 


Din spusele mamei, aceasta i-ar fi hrănit pe copii, înainte ca ei să se simtă rău, cu iaurt.

Cauzele exacte ale decesului urmează să fie stabilite de medicul legist, de asemenea pe acest caz, va fi pornită o anchetă penală. 


UPDATE - Inspectoratul de Poliție Orhei a comunicat că gemenii cu vârsta de cinci luni au fost internați la Spitalul din Orhei în ziua de 4 februarie, iar băiețelul a decedat în seara în care a fost adus la spital. Poliția a fost anunțată despre decesul băiețelului pe 5 februarie dimineața, deși medicii erau obligați să anunțe imediat despre decesul copilului.


În cazul decesului nu a fost deschis deocamdată un dosar penal, ci o procedură de urmărire penală. Un dosar penal se va iniția dacă se vor stabili elementele unei infracțiuni, în caz contrar dosarul va fi expediat după competență. Mama copiilor susține că gemenii s-au intoxicat cu iaurt, acest fapt însă nu a fost stabilit deocamdată în cadrul procedurii de urmărire penală. Totodată, ofițerul de urmărire penală nu poate discuta cu mama copiilor pentru a afla detalii despre produsul care a fost oferit copiilor, deoarece ea se află acum alături de fetița de cinci luni în secția de reanimare de la spitalul din Orhei. Mama nu a fost încă audiată.

"Cazul este înregistrat la poliție. Sunt întreprinse toate măsurile necesare pentru a demonstra faptul infracțiunii. Copilul decedat este suspus unui examen medico-legal. Medicul legist va stabili cauza decesului. Nu putem spune mai mult", a declarat Diana Maxim, ofițer de presă al Inspectoratului de Poliție Orhei.

Familia nu este social vulnerabilă, tatăl copiilor este de naționalitate turcă și se află peste hotare. Copiii și mama locuiesc în satul Mitoc, raionul Orhei, scrie deschide.md

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0645 secunde