UDTR, schimb de experienţă educaţional cu profesori din Turcia

Joi, 05 August 2021, 10:16
842
Uniunea Democrată Turcă din România a organizat, de curând, un schimb de experienţă în domeniul educaţional, cultural şi religios în Republica Turcia. Proiectul a fost coordonat de Comisia de cultură a UDTR şi a reunit profesori, responsabili din cadrul Ministerului Educaţiei-Direcţia Minorităţi Naţionale şi ISJ Constanţa, precum şi reprezentanţi ai Comisiilor de cultură şi religie. Paricipanţii la proiect au avut posibilitatea să viziteze vestigii istorice din Istanbul şi Edirne, precum Aya Sofia, Palatele Topkapı şi Dolmabahçe precum şi moscheea Selimiye, operă a arhitectului Mimar Sinan, construită între anii 1569-1575 la cererea Sultanului Selim al II-lea.

În cadrul aceluiaşi proiect, o delegaţie de profesori români a avut o întrevedere cu directori de instituţii de învăţământ din Marmaris. Potrivit declaraţiei inspectorului şcolar Icbal Anefi, delegaţia de profesori din România a vizitat Liceul „Nurettin Gençalioğlu Anadolu” şi Şcoala Gimnazială „Beldibi Sıtkı Zaralı” din Marmaris Muğla, unde au fost primiţi de directorul instituţiei, Ali Ihsan Damkaçi. „Discuţiile s-au axat, în principal, pe oportunităţile comune de a încheia parteneriate şcolare şi de a înfrăţi unităţi de învăţământ din România şi Turcia. Totodată, am convenit să sprijinim participarea tinerilor din cele două ţări la proiectele de tip Erasmus”, a declarat inspectorul şcolar, prof. Icbal Anefi.

Proiectul face parte din seria de programe organizate de UDTR cu scopul de a întări relaţiile bilaterale din domeniul educaţiei şi culturii dintre România şi Turcia. 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3373 secunde