Campania "Cuget Liber"- "Câinii maidanezi- emblema Constanței?"

Turiștii, întâmpinați de maidanezii din zona Gării

305
Turiștii, întâmpinați de maidanezii din zona Gării - caini6-1597246993.jpg

Articole de la același autor

Zi de zi suntem înconjurați de câini maidanezi. Oriunde am merge, dăm de ei: pe plajă, în preajma teraselor, lângă supermarket-uri, lângă ghenele de gunoi din cartiere, lângă locurile de joacă. Peste tot, ne împiedicăm de ei, doar-doar de le-o pica ceva de-ale gurii.

În municipiul Constanța, la ora prânzului, majoritatea animalelor fără stăpân încearcă să își găsească un loc mai umbrit, pentru a face față caniculei cu care ne confruntăm de câteva zile. Dacă în anii trecuți, zona Gării era plină de câini, acum situația este mai bună, în sensul că sunt mai puțini, dar ei își duc traiul, în continuare, nestingheriți, și acum.

Ieri, de exemplu, după ce au ieșit din niște tufe, mai mulți câini au mirosit roțile taxiurilor din zonă, dând din coadă, apoi, au mers liniștiți pe la ghereta cu flori, unde s-au așezat pentru a evita razele soarelui arzător.

Un altul, puțin mai departe, molfăia o bucată de plăcintă aruncată mai devreme de un om al străzii. La început, s-a aplecat ușor să o cerceteze, dar când a simțit mirosul îmbietor, a început să o mestece cu repeziciune. La câțiva pași de acesta, în stația de unde pleacă autobuzele, am zărit un alt patruped, care se strecura printre oameni și care a luat-o la pas prin înghesuiala din zonă. Desigur, viteza acestuia și aspectul fioros al animalului a speriat niște copii, care așteptau să urce în autobuz, cu mama lor. "Când l-am văzut venind spre noi, cu gura deschisă, mârâind și cu colții aceia mari, m-am speriat foarte tare. Inițial, m-am gândit că ne va mușca și nu știam cum să-i protejez pe cei mici. Apoi, am constatat că a trecut de noi și a mers mai departe. Am răsuflat ușurată de data aceasta. Totuși, nu este normal ca acești câini să se fâțâie de colo-colo, așa cum vor ei. Ce se întâmpla dacă ne mușca?", ne-a declarat, Daniela, o turistă din Ploiești.

Bineînțeles, aceasta nu este o situație singulară. Aceste lucruri se întâmplă zilnic, oamenii sunt panicați, cei mici la fel, iar atunci când acestor dulăi le mai este dată și mâncare, atunci ei nu mai pleacă de acolo sub nici o formă. Ca să nu mai spunem că zona Gării ar trebui să fie un model de civilizație pentru turiștii care vin la mare și nu numai.

XXX

Reamintim că, în cadrul campaniei "Cuget Liber", ne-a fost semnalată prezența maidanezilor în diverse zone ale orașului, semn că problema e mai gravă decât pare. Tocmai de aceea, lansăm, din nou, invitația către cetățenii care au avut experiențe neplăcute sau pur și simplu doresc să împărtășească opiniile lor vizavi de această problemă, să ne scrie pe adresa redacției [email protected].



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2199 secunde