Tulburări ale modernității, într-o nouă conferință, la Curtea Brâncovenească

332
Tulburări ale modernității, într-o nouă conferință, la Curtea Brâncovenească - curteabrancoveneasca-1614192399.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 27 februarie, ora 17.00, Școala și Grădinița Brâncovenească, alături de Curtea Brâncovenească va organiza conferința „Tulburări ale modernității: Tehnologie, masculinitate și feminitate”, la sediul din strada Vasile Lupu nr. 43-45. „Performanța absolută a unei școli este grija pentru sănătatea mintală a copiilor, ceea ce, bineînțeles, nu exclude performanța școlară. Contextul social în care trăim germinează o criză psihiatrică majoră în rândul tinerilor de azi și adulților de mâine. A fi sănătos mintal nu înseamnă numaidecât lipsa unui diagnostic psihiatric, ci mult mai mult, înseamnă a fi fericit”, a subliniat părintele Cezar Axinte, directorul Școlii Brâncovenești.


Printre invitații care vor vorbi pe această temă se află actorul Silviu Man și prof. univ. Radu Baltasiu. În cadrul acestui eveniment se va discuta despre ce înseamnă tehnologia în ziua de astăzi. „Înseamnă maturizarea tehnologiei infantilizarea omului? Căderea lui din timp? Cum ne afectează în condiția noastră fundamentală de bărbați și femei? Care este rostul în a fi domn, doamnă?”, acestea sunt doar o parte din temele ce își vor afla răspuns în acest week-end.

În același timp, vor fi aduse în discuție și modelele psihoculturale ale celor două mari instanțe omenești, cu trimiteri la dantela infinitelor corelații și conjuncturi ale acestora, cu etapele copilăriei și maturității. Intrarea la conferință este gratuită, iar confirmările de participare se fac la numărul de telefon 0241. 511. 055 sau WhatsApp: 0741. 706. 602.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.102 secunde