Tu poți fi șansa lui la viață! Campanie de adopţie a câinilor

Vineri, 16 Octombrie 2020, 20:53
77
Campania „Adoptă un cățel”, inițiată de Primăria Municipiului Constanța, continuă în mediul online. În această perioadă programul cu publicul rămâne închis, iar adopțiile și revendicările se realizează cu respectarea unor condiții stricte. În adăpostul public situat pe strada Vârful cu Dor nr. 5, 208 de câini comunitari sunt disponibili pentru adopție.

Autorităţile locale încurajează adopția responsabilă a câinilor comunitari. „Atenţie, însă, abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001”, subliniază reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Potrivit acestora, persoanele care văd pe site-ul Primăriei Constanța sau pe pagina de Facebook a municipalității câinele pe care vor să-l adopte pot trimite poza patrupedului pe adresa de email: animale.abandonate@primaria-constanta.ro. Cei care solicită adopția unui câine sunt rugați să lase în email și un număr de telefon pentru a fi contactați. Pentru a putea adopta un patruped viitorii stăpâni vor avea parte de tot sprijinul angajaților Serviciului Gestionare Animale Abandonate, care poate fi contactat la numărul de telefon 0733/045.213.

Ulterior, reprezentanții Serviciului Gestionare Animale Abandonate vor verifica dacă animalul este disponibil pentru adopție. În cazul în care patrupedul poate fi adoptat, doritorii pot trimite prin email documentele justificative necesare pentru adopție reprezentând: actul de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor, cartea de identitate și dovada deținerii resurselor financiare necesare pentru îngrijirea animalului. Formularele necesare adopției vor fi trimise de către angajații Serviciului Gestionare Animale Abandonate, pe același email, pentru a fi completate și scanate. Abia apoi cei interesați sunt chemați pentru a ridica animalul.

„Accesul în incinta adăpostului este interzis iar adopțiile și revendicările se realizează cu respectarea normelor de distanțare fizică și de igienă, purtarea măștilor de protecție și a mănușilor fiind obligatorie. Adopția câinilor este gratuită, cățeii sunt încredinţaţi spre adopţie numai după ce aceştia au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare. Solicitările se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a opta zi lucrătoare din momentul cazării”, transmit reprezentanţii Primăriei Constanţa.Pagina a fost generata in 0.3208 secunde