Tu cum ai vrea să se circule în Constanța? Cetățenii, chemați să-și spună punctul de vedere

490
2
Tu cum ai vrea să se circule  în Constanța? Cetățenii, chemați să-și spună punctul de vedere - constanteniichemati-1465131615.jpg

Articole de la același autor

Pentru ca să nu mai fie criticate că fac lucrurile de capul lor, autoritățile locale îi cheamă pe constănțeni să își spună părerea despre transportul urban și ce este de făcut în municipiu în acest sens. Coaliția ONG-urilor Constanța, în parte-neriat cu Primăria municipiului Constanța, organizează, săptămâna aceasta, prima întâlnire de informare despre Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD).

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă este un document strategic elaborat în scopul îmbunătățirii și transportului la nivelul Zonei Metropolitane Constanța, și, în special, la nivelul municipiului Constan-ța. Elaborarea și aprobarea PMUD de către autoritățile publice locale reprezintă, totodată, o condiție obligatorie în ceea ce privește accesarea fondurilor europene și a diverselor programe de finanțare, acest document conținând o serie de măsuri și proiecte dedicate îmbunătățirii mobilității, accesibilității și transportului.

"Acum este momentul ca publicul, constănțenii să opteze pentru modalitatea preferată în care doresc să se deplaseze: cu transportul public, cu bicicleta și, de ce nu - cel puțin în zona centrală a orașului - pe jos. Trebuie să înțelegem cu toții că orașul a devenit și devine din ce în ce mai aglomerat pentru deplasarea cu autoturismele personale și, în acest sens, trebuie luate măsuri atât din punct de vedere al fluidizării traficului, cât și pentru protecția mediului", a declarat Ani Merlă, director executiv în cadrul Direcției de Programe și Dezvoltare din cadrul Primăriei municipiului Constanța.

Dezbaterea va avea loc miercuri, pe 8 iunie, între orele 16 și 19, în sala Aula Magna a Universității "Ovidius" Constanța, de pe bulevardul Mamaia. "Participarea publicului la acest demers este esențială și obligatorie pentru a avea un plan de măsuri care să răspundă nevoilor reale în domeniul mobilității. Este important să știm cum dorim să ne deplasăm în municipiul Constanța, ținând cont că devine un oraș din ce în ce mai aglomerat", susține Dezideriu Odet Dudaș, șeful Serviciului public de evidență a persoanelor din cadrul Primăriei municipiului Constanța.

Comentează știrea

m
6 iunie 2016
mm

Stati linistiti nu vine nimeni.Vedeti-va de magariile voastre,nu conteaza.

EU
6 iunie 2016
Esti asa sigur?

De unde stii. Esti guru de Constanta?

Răspuns la: mm
Adăugat de : m, 6 iunie 2016
Stati linistiti nu vine nimeni.Vedeti-va de magariile voastre,nu conteaza.
Pagina a fost generata in 0.6901 secunde